Ταξίδι με αυτοκίνητο: Τα τρία πράγματα που πρέπει να κάνεις το χειμώνα

ταξίδι-με-αυτοκίνητο-τα-τρία-πράγματα-1335098

Το αυτοκίνητό μας, μας συντροφεύει σε ταξίδια, βόλτες και φυσικά στην καθημερινότητα. Εκτός από τα βασικά που πρέπει να προσέχουμε όπως το σέρβις και οι φθορές, είναι σημαντικό να ελέγχουμε και κάποια άλλα πράγματα στο όχημά μας, ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Ειδικά το καλοκαίρι και τον χειμώνα που οι θερμοκρασίες είναι πιο ακραίες σε σχέση με άλλες εποχές χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και να λαμβάνουμε μέριμνα για λεπτομέρειες που ίσως δεν φανταζόμασταν.

Έλεγξε τη μπαταρία

Μια από τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις το χειμώνα και ίσως αμελείς είναι να ελέγχεις την υγεία της μπαταρίας του οχήματός σου. Στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και συγκεκριμένα υπό του μηδενός, μια καλή μπαταρία θα χάσει τη δύναμή της ενώ μια ήδη εξασθενημένη μπορεί να σε εγκαταλείψει τελείως. Πριν βρεθείς εξ απροόπτου φρόντισε να κάνεις έναν τακτικό έλεγχο. Σύνδεσε στη μπαταρία ένα βολτόμετρο και έλεγξε τα βολτς ή πήγαινε στο συνεργείο σου για ένα τσεκ.

Ένα κιτ για ταξίδια το χειμώνα

Αν διανύεις μεγάλες αποστάσεις το χειμώνα, φρόντισε να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Ιδανικά έχε έτοιμο ένα κιτ με όλα τα απαραίτητα που μπορεί να σου χρειαστούν και βάλε το στο πορτ μπαγκάζ.

Φρόντισε αυτό να έχει μέσα: Ξύστη πάγου, αντιψυκτικό για το σύστημα των υαλοκαθαριστήρων και το ψυκτικό υγρό, αδιάβροχα γάντια, ένα μπουκαλάκι με οινόπνευμα, φακό και φυσικά αλυσίδες.

Κάνε τακτικό έλεγχο στα ελαστικά

Το χειμώνα οι συνθήκες μπορεί να απαιτούν να οδηγήσεις το αυτοκίνητο σε πάγο. Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και να νιώθεις ασφαλής με τα ελαστικά σου. Φυσικά πρέπει πρώτα να ελέγξεις την ημερομηνία κατασκευής και έπειτα να κάνεις τακτικό έλεγχο για τυχόν φθορές.

Μην ξεχνάς ότι αν έχεις διανύσει πάνω από 30.000 χιλιόμετρα ή τα έχεις πάνω από περίπου 4 χρόνια ανάλογα με τη χρήση που κάνεις ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσεις με καινούρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook