Τατόι: Στους βασιλικούς τάφους έφθασε η φωτιά, μάχη για σωθούν τα κοντέινερς με τα πολύτιμα αντικείμενα | Photos + Video

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο  Κτήμα Τατοΐου καθώς η φωτιά έχει εισβάλλει στο εσωτερικό του και βρίσκεται γύρω από το βασιλικό κοιμητήριο και μια ανάσα από τα ειδικά κοντέινερς όπου φυλάσσονται τα περίπου 100.000 πολύτιμα αντικείμενα.  Γύρω στις 6 το απόγευμα μετέβησαν στο σημείο, απευθείας από την Αρχαία Ολυμπία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Η φωτιά έχει ήδη κάψει ένα μέρος της δασικής περιοχής που περιβάλλει τους βασιλικούς τάφους ενώ αυτή τη στιγμή δίνεται μεγάλη μάχη προκειμένου να διασωθούν όσα περισσότερα κοντέινερς γίνεται. Να θυμίσουμε πως τα ξημερώματα της Τετάρτης κάποια συσκευασμένα αντικείμενα μεταφέρθηκαν προληπτικά σε άλλο χώρο από την Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο protothema.gr o Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Τατοΐου κ. Βασίλης Κουτσαβλής η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και το πρώην βασιλικό κτήμα, μαζί με τα κτίρια τα οποία βρίσκονται εντός κινδυνεύει πλέον άμεσα να καταστραφεί. «Τα πράγματα είναι τραγικά. Ξεσπούν διαρκώς νέες εστίες φωτιάς μέσα στη δασική έκταση. Κατά την άποψή μου πρόκειται ξεκάθαρα για εμπρησμό. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη εστία πίσω ακριβώς από το βασιλικό κοιμητήριο ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά και τα κοντέινερς με τα κινητά αντικείμενα» υπογραμμίζει ο ίδιος με βαθιά απογοήτευση.

Να πούμε στο σημείο αυτό πως το βασιλικό κοιμητήριο βρίσκεται πολύ κοντά στην ενότητα αγροτικής παραγωγής – κτηνοτροφίας η οποία περιλαμβάνει αρκετά κτίρια που έχουν κηρυχθεί μνημεία.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ