Τάσος Βάμβουκας: Να μην γίνουν ξενοδοχείο τα κτίρια του Πολυτεχνείου στο λόφο Καστέλι

τάσος-βάμβουκας-να-μην-γίνουν-ξενοδοχ-801446

Ο πρώην δήμαρχος Χανίων και επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» Τάσος Βάμβουκας, έκανε την παρακάτω δήλωση μετά την εκκένωση της κατάληψης στα κτίρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο λόφο Καστέλι.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Μετά τη λήξη της κατάληψης των κτηρίων ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου στον λόφο Καστέλλι, η παράταξή μας παραμένει στη θέση που εκφράσαμε ως δημοτική αρχή, για την χρησιμοποίησή τους ως χώρων εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Αυτή η πρόταση πλέον φαίνεται να γίνεται αποδεκτή από μεγάλο μέρος της κοινωνίας των Χανίων.

Είμαστε αντίθετοι στη λειτουργία των ιστορικών κτηρίων ως ξενοδοχείου και είναι ευκαιρία να ξεφύγουμε από την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, επενδύοντας στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό σε έναν χώρο που ταιριάζει απόλυτα.

Όσο για το θέμα των εσόδων που είναι απαραίτητα για το Πολυτεχνείο Κρήτης, υπάρχει δυνατότητα τα έσοδα να προκύψουν από τις δραστηριότητες αυτές, όπως η προσέλκυση ξένων μεταπτυχιακών φοιτητών, αλλά και από την ανάπτυξη ήπιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα διασφαλίζουν και τον δημόσιο χαρακτήρα του χώρου.»

zarpanews.gr

One thought on “Τάσος Βάμβουκας: Να μην γίνουν ξενοδοχείο τα κτίρια του Πολυτεχνείου στο λόφο Καστέλι

  1. Βαμβουκα! δεν μας λες…. Στα Ταμπακαρια να γινουν ξενοδοχεια? Ξερεις κανεναν που να εχει αγορασει εκει γυρω? Λεω εγω τωρα? Ρε μας δουλευετε ολοι νομιζω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook