Τάσος Βάμβουκας για Λόφο Καστέλι: Δεν χρειαζόμαστε άλλο ένα ξενοδοχείο σ’ αυτό το σημείο της πόλης

τάσος-βάμβουκας-για-λόφο-καστέλι-δεν-χ-1119372

Την πρόταση του για τα κτίρια στο λόφο Καστέλι ανέλυσε ο πρώην Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας στην εκπομπή του Δημήτρη Παππά στο Zarpa Radio 89,6.

O πρώην Δήμαρχος παραμένοντας σταθερός στην στάση του ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του Λόφου Καστέλι δήλωσε ότι δεν χρειαζόμαστε άλλο ένα ξενοδοχείο σ’ αυτό το σημείο της πόλης. Αντίθετα ο ίδιος θεωρεί ότι ένα δημόσιο κτίριο πρέπει να έχει μια άλλη λειτουργία και να μην πηγαίνουμε μονότερμα στο κομμάτι που λέγεται τουρισμός, καθώς αυτό έχει συνέπειες όπως φάνηκε φέτος με την κρίση που περάσαμε.

Χρειάζεται μια εναλλακτική που θα αναβαθμίσει το Πολυτεχνείο

«Το να έχουμε ένα κέντρο καινοτομίας από το Πολυτεχνείο μας θα μας ανεβάσει ως πόλη, και θα ανεβάσει το ίδιο το ίδρυμα. Το Πολυτεχνείο Κρήτης, είναι το μόνο Πολυτεχνείο που δεν φαίνεται στην έκθεση Πισσαρίδη να προορίζεται για την δημιουργία ενός κέντρου Τεχνολογίας, αντίθετα με τα υπόλοιπα όπου φαίνεται να υπάρχει μια τέτοια πρόταση» δήλωσε ο κ. Βάμβουκας.

Πρέπει να δουλέψουμε μαζί με το Πολυτεχνείο για να βρούμε λύση

Ο πρώην Δήμαρχος υποστήριξε ακόμη ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να βγάλουμε το Πολυτεχνείο από την μέση. Πρέπει να πείσουμε και να πιέσουμε την Σύγκλητο να μην το κάνει ξενοδοχείο δίνοντας εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις. Ενώ τόνισε ότι η πρόταση του είναι βιώσιμη από την στιγμή που έχει χρηματοδότηση άμεσα.

«Από τις αρχές του 2021 θα αρχίσουν να τρέχουν πολλά χρήματα, δισεκατομμύρια, που θα κατευθυνθούν σε τέτοιους τομείς και εμείς θα είμαστε απέξω. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία αυτό το κτίριο να αποτελέσει το κέντρο, και είναι και εξαιρετικά ελκυστικό σε ένα τέτοιο σημείο να έχεις αναπτύξει μια τέτοια δραστηριότητα και παράλληλα θα αναπτυχθούν άλλες χρήσεις, καφέ, εστιατόριο.» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όχι στην βιβλιοθήκη

Αντίθετα με την πρόταση του για την δημιουργία ενός κέντρου Καινοτομίας, ο κ. Βάμβουκας δεν βλέπει θετικά την πρόταση βιβλιοθήκης, καθώς είναι μια πρόταση που δεν παράγει αποτέλεσμα και αν γίνει έτσι θα δεσμεύσει ένα χώρο και ένα κτίριο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για άλλους πολύ πιο  παραγωγικούς και ουσιαστικούς σκοπούς, ειδικά από την στιγμή που ο Δήμος έχει σχέδιο να πάει την βιβλιοθήκη σε ένα υπέροχο νεοκλασικό.

Τι σημαίνει η έλλειψη ρήτρας;

Παρόλο που αρχικά ο πρώην Δήμαρχος χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη την απουσία ρήτρας στην συνέχεια δήλωσε ότι μπορεί είτε να είναι για καλό είτε για κακό. Μάλιστα τόνισε ότι όταν δεν υπάρχει καμία ρήτρα από καμία πλευρά είναι πιο εύκολο να σπάσει η συμφωνία, εάν το διακύβευμα θεωρηθεί ότι είναι τόσο μεγάλο για την πόλη.

«Είναι θέμα πολιτικής απόφασης, αν θέλει η σύγκλητος λέει όχι, και μετά θα ακολουθήσει μια διαδικασία η υπόθεση θα καταλήξει μετά από πολλά χρόνια.» διευκρίνισε ο κ. Βάμβουκας.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Τάσος Βάμβουκας για Λόφο Καστέλι: Δεν χρειαζόμαστε άλλο ένα ξενοδοχείο σ’ αυτό το σημείο της πόλης

  1. Τασο παιχταρα μου, real estate γκουρου, πες μας λιγο και για τις επενδυσεις στα Ταμπακαρια, εκει χρειαζομαστε αλλα ξενοδοχεια?

  2. Μα να μη ρωτήσει η Σύγκλητος του Πολυτεχνίου Κρήτης τη γνώμη του Τάσου? Του Τάσου? Χάθηκε ο σεβασμός σε αυτή τη ΠΟΛΗ

  3. Μιλησαν ολοι μιλησανε κι………………
    ναι ρε τασο δικιο εχεις εγω λεω να βαλουμε καμια 2-3000 πορτοκαλι κολονακια στο μπαλκονι ετσι για το χαβαλε..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook