Τάσος Βάμβουκας: Δεν είναι προεκλογική εξαγγελία το έργο της Δημοτικής Αγοράς

τάσος-βάμβουκας-δεν-είναι-προεκλογικ-846842

«Τεράστια επιτυχία» χαρακτήρισε την χθεσινή έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας που μίλησε το πρωί στον SUPER FM: «Πρόκειται για ένα μεγάλο μας στοίχημα και προσωπικό μου στοίχημα αν θέλετε, για το οποίο ξεκινήσαμε τις προσπάθειές μας τις πρώτες ημέρες της Δημοτικής μας Αρχής και τώρα στο τέλος της θητείας μας το βάζουμε οριστικά στον δρόμο της υλοποίησης» προσέθεσε.

Όσο για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση, ο κ. Βάμβουκας, τόνισε ότι «τους μπέρδεψε ο τίτλος αλλά είναι ο τίτλος που υπάρχει από το 2015 και συνοδεύει την χρηματοδότηση από το Υπουργείο. Τι να κάνουμε, να μην πάρουμε τα χρήματα λόγω τίτλου;» διερωτήθηκε και προσέθεσε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, «μπορεί να μην ήταν σωστά ενημερωμένοι επειδή δεν το ερεύνησαν το θέμα».

Συνέχισε δε, λέγοντας πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη, το οποίο έχει ξεκινήσει από την αρχή της θητείας του: «Αυτό είναι προεκλογικό; Η κατάληξη μιας τέτοιας διαδικασίας; Αυτό είναι ευτύχημα! Μια δημοτική Αρχή τι περισσότερο να φέρει σε μια πόλη!

Για τον τρόπο υλοποίησης του έργου, εκτίμησε πως αυτός που τελικά επελέγη είναι και ο βέλτιστος, καθώς θα κλείσει μόνο για 12 μήνες η Δημοτική Αγορά

Αρχές Ιουνίου ο διαγωνισμός

Όσο για την χρηματοδότηση, εξήγησε πως «ένα έργο αυτής της κλίμακας θα πάρει έκπτωση, εκτιμάμε πως δεν ξεπεράσει τα 10 εκ. ευρώ. Συνεπώς μπορεί να τα δίνει ο Δήμος σε βάθος δύο ή τριών ετών, δεν είναι πρόβλημα. Επίσης, μπορεί να πάρει ένα Δάνειο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το σημαντικό είναι ότι το έργο προχωρά. Υπολογίζουμε ότι αρχές Ιουνίου θα γίνει ο Διεθνής Διαγωνισμός. Τη δουλειά εμείς την έχουμε κάνει. Και αυτή η δουλειά έγινε με κόπο, έγινε με τέχνη έγινε με διπλωματία» είπε κλείνοντας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook