Τάσος Βάμβουκας: Αυτόν τον τόπο τον αγαπώ και τον νοιάζομαι…

τάσος-βάμβουκας-αυτόν-τον-τόπο-τον-αγα-866002

Να εμπνεύσει και να συσπειρώσει τους ενεργούς πολίτες των Χανίων υπό τον συνδυασμό του θέλει ο Τάσος Βάμβουκας. Ο δήμαρχος ζητά την ανανέωση της αξιοπιστίας των Χανιωτών για άλλη μία τετραετία, εκφράζοντας την πίστη του για ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα στο μικρόφωνο του SUPER FM 89.6 και στον Δημήτρη Παππά.

Με την κουβέντα να ξεκινάει από το θέμα των ημερών, τα έργα οδοποιίας που πολλοί χαρακτηρίζουν προεκλογικά, επισήμανε ότι λειτούργησε σαν να μην υπήρχαν εκλογές, γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι περισσότερο κακό παρά καλό κάνουν επικοινωνιακά στην εικόνα της δημοτικής αρχής. Όπως τόνισε, θα τον συνέφερε να πέσει πιο νωρίς το οδόστρωμα και να αφήσουν τον ΟΤΕ να έρθει μετά τις εκλογές να σκάψει για τις οπτικές ίνες, κάτι τέτοιο όμως θα δημιουργούσε πολύ μεγαλύτερη ταλαιπωρία στους Χανιώτες, οπότε αποφάσισε να αναλάβει το «πολιτικό κόστος».Παραδέχθηκε οτι οι πολίτες πολλές φορές είναι ανυπόμονοι και αρχίζουν εύκολα οι κατηγορίες όμως του φάνηκε αδύνατο να υπάρχει ένα τόσο καλό δημόσιο έργο και να κατηγορείται ο δήμαρχος επειδή… φτιάχνει πεζοδρόμια.

Έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το έργο της θητείας του, ζητώντας από τον κόσμο να συγκρίνει το έργο σε τετραετίες προηγούμενων δημοτικών αρχών με της δικής του. Σε μία τετραετία τόσα πράγματα μαζί πολύ δύσκολο να τα βρείς, τόνισε, ενώ εκθείασε το νοικοκύρεμα που έγινε στο δήμο, που είχε σαν αποτέλεσμα αρκετά χρήματα στην τράπεζα, που προορίζονται για έργα και θα εκταμιευθούν στην πορεία.

Έκανε αναφορά στην δημοτική αστυνομία, που θα επανέλθει το 2019 στα Χανιά, όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση, Αφού το 2016 μόλις… 4 άτομα επέστρεψαν στο Δήμο Χανίων και δημιούργησαν ένα τμήμα ελέγχου με περιορισμένες δυνατότητες.  Στον κανονισμό του 2018 περάστηκε η πρόσληψη 30 δημοτικών αστυνομικών.

Ενημέρωσε επίσης για προετοιμασίες για δύο πάρκινγκ, το ένα στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου και το άλλο στη Νέα Χώρα, όπου έχει σκοπό να συνεννοηθεί με τις δύο τράπεζες για την απόκτηση του χώρου, τονίζοντας ότι ο δήμος έχει λεφτά να δώσει.

Αναφερόμενος στην παράταξη, που πέρασε από πολλά… κύματα, δήλωσε οτι υπάρχουν πολλοί από αυτούς που ήταν τότε ακόμα δίπλα μας και αγωνίζονται με μεγάλη ανιδιοτέλεια και αγάπη. Στην πορεία, βλέποντας την επιτυχία που ερχόταν, πολλοί ήρθαν στην ομάδα, και αυτό ήταν ένα από τα λάθη που παραδέχθηκε. Μερικούς από αυτούς τους χαρακτήρισε «εκλογικές μηχανές», όμως τόνισε οτι τελικά δεν «ταιριάζανε τα χνώτα τους», αφού κάποιοι από αυτούς δεν είχαν συμπεριφορά που ταίριαζε με το προφίλ του, όμως σε μια εκλογική διαδικασία υπολόγισε την εκλογική επιτυχία και υποχώρησε, κάτι που πλήρωσε στην πορεία.

Ωστόσο, μέσα σε ενάμισι χρόνο τους απομάκρυνε, αν και είχαν συγκεκριμένη επιρροή, στεκόμενος στην αξιοπρέπεια και το όφελος του δήμου. Όμως το Plan Β δούλεψε, αφού ολοκληρώθηκε χωρίς πρόβλημα η πορεία της δημοτικής αρχής, οτι ήθελαν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο.

Για την «στείρα» αντιπολίτευση του Άρη Παπαδογιάννη, σχολίασε οτι κάνει πολύ μεγάλο λάθος που απέρριψε πολλές προτάσεις του. Πχ για το λιμάνι, επί εποχής Παπαδογιάννη και άλλων, επικρατούσε αναρχία τα καθίσματα κάθε τόσο έβγαιναν μέχρι έξω, που έφτασε να «απειλήσει» οτι θα ζητήσει εξέδρες για να κυκλοφορεί ο κόσμος στο λιμάνι.

Σχολίασε οτι την ιστορία αυτή κάποιοι σαν τον Παπαδογιάννη υποτίθεται οτι την διαχειρίζονται για μια δεκαετία, χωρίς καμία πρόοδο. Μόνο η διοίκηση του Τάσου Βάμβουκα, όπως επισήμανε, κατάφερε να φέρει τάξη και κανόνες στο λιμάνι, βρίσκοντας παράλογο, επειδή τυχαίνει να είναι αρχιτέκτονας να καταθέτει και να θέλει να επιβάλει ο Παπαδογιάννης την προσωπική του άποψη.

Ενάμισι χρόνο μιλούσαν με την αρχαιολογία για να βρεθεί λύση, ορίστηκαν τα σκιάδια, και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις έγιναν αποδεκτές.

Αναφερόμενος σε έργα και… σκόνη, τόνισε οτι από τον πρώτο χρόνο «σκονίζουν» την πόλη, υπενθυμίζοντας την οδό Κορνάρου. Ακόμη, υπάρχει πρόταση για τη λεωφόρο Σούδας, για τα πεζοδρόμια που… δεν υπάρχουν και κατασκευάστηκαν μόνο για να μπαίνουν στύλοι και δέντρα. Ο δρόμος ανήκει στην περιφέρεια και δεν είναι σε καλή κατάσταση, όμως υπάρχει πρόθεση συνεργασίας ώστε να δημιουργηθεί φαρδύ πεζοδρόμιο και ποδηλατόδρομος.

Σχολιάζοντας την κριτική που έχει δεχθεί, απλά απάντησε σχολιάζοντας οτι όλοι… γελούσαν με τα οκτώ νέα σχολεία που τους έλεγε και τώρα είναι πραγματικότητα.

Κάνοντας την δική του πρόβλεψη για τις εκλογές, βλέπει τον Δήμο Ενεργών Πολιτών στον δεύτερο γύρο, με τον κόσμο να έχει δει το έργο που έχουμε ετοιμάσει για την επόμενη ημέρα. Πιστεύει οτι οι Χανιώτες θα τους δώσουν μια δεύτερη θητεία, όχι γιατί την δικαιούνται, αλλά γιατί θα είναι χρήσιμοι για τα Χανιά και δεν θέλουν πισωγυρίσματα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook