Ταρτάκια μαργαρίτες

ταρτάκια-μαργαρίτες-1389604

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 3 αβγά, μεσαία
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 650 γρ. ζύμη κουρού
  • ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα λεμόνια και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα χειρός για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα και να αποκτήσει υφή κρέμας.
  • Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα, και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη κουρού στον πάγκο εργασίας με έναν πλάστη.
  • Με ένα κουπάτ σε σχήμα λουλούδι 8 εκ. κόβουμε τη ζύμη για να δημιουργήσουμε τα λουλούδια.
  • Τοποθετούμε τα λουλούδια από τη ζύμη σε δύο φόρμες για muffin με 6 θήκες.
  • Τρυπάμε τη βάση τους με ένα πιρούνι.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα λουλούδια με προσοχή από τις θήκες και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα.
  • Βγάζουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη γέμιση από το ψυγείο και γεμίζουμε τα λουλούδια.
  • Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook