Ταρτάκια μαργαρίτες
Του Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 3 αβγά, μεσαία
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
- 1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
- 650 γρ. ζύμη κουρού
- ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα λεμόνια και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα χειρός για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα και να αποκτήσει υφή κρέμας.
- Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα, και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.
- Ανοίγουμε τη ζύμη κουρού στον πάγκο εργασίας με έναν πλάστη.
- Με ένα κουπάτ σε σχήμα λουλούδι 8 εκ. κόβουμε τη ζύμη για να δημιουργήσουμε τα λουλούδια.
- Τοποθετούμε τα λουλούδια από τη ζύμη σε δύο φόρμες για muffin με 6 θήκες.
- Τρυπάμε τη βάση τους με ένα πιρούνι.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα λουλούδια με προσοχή από τις θήκες και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα.
- Βγάζουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη γέμιση από το ψυγείο και γεμίζουμε τα λουλούδια.
- Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.