Τάρτα σπανάκι με ανθότυρο

τάρτα-σπανάκι-με-ανθότυρο-1156730

Οι τάρτες είναι εξαιρετικά σνακ. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα τη φτιάξετε πολλές φορές.

Μερίδες:6-8 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:50′ Έτοιμο σε:1:20′ Χρόνος αναμονής:2 ώρες

Υλικά

Για τη ζύμη

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300γρ. βούτυρο φρέσκο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 αβγά

1 κουτ. γλυκού αλάτι

2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

νερό όσο τραβήξει
Για τη γέμιση

500γρ. σπανάκι καθαρισμένο καλά

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο

400γρ. ανθότυρο

1 αβγό

1 φλιτζανάκι του καφέ τριμμένο κασέρι

1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Χρησιμοποιήστε το οικιακό σας μίξερ και πιο συγκεκριμένα, τον κάδο με τον αβγοδάρτη. Ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ρίχνετε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια. Χτυπάτε καλά το μίγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά και να φαίνεται σαν σβολιασμένο.

Στη συνέχεια ρίχνετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να αρχίσει να στρώνει και να γίνει ομοιογενής. Αν σας φανεί πολύ σφιχτή, συμπληρώνετε λίγο νερό κουταλιά κουταλιά.

Μαζεύετε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την κάνετε μπάλα και την τυλίγετε σε διάφανη μεμβράνη κουζίνας. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες στο κάτω μέρος του ψυγείου. Όταν έρθει η ώρα της τάρτας την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο πάχους 0,5εκ. περίπου και την τοποθετείτε μέσα σε ένα βουτυρωμένο σκεύος τάρτας.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Κόβετε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι με το χέρι σας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε το σπανάκι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να μαραθεί για 2-3 λεπτά. Χωρίς να προσθέσετε νερό το μαγειρεύετε για 10-15 λεπτά περίπου. Το αλατίζετε ελαφρά, ρίχνετε μπόλικο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να χλιαρύνει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Σε ένα μπολ βάζετε το ανθότυρο και το λιώνετε με ένα πιρούνι. Ρίχνετε μέσα το αβγό και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα με το σπανάκι και ανακατεύετε. Γεμίζετε την τάρτα σας με το μίγμα πιέζοντας με ένα πιρούνι να στρώσει η επιφάνεια.

Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο κασέρι και ψήνετε στο φούρνο την τάρτα για 40 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη. Τη σερβίρετε ζεστή στα πιάτα.

olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook