Τάρτα αχλάδι με σοκολάτα

τάρτα-αχλάδι-με-σοκολάτα-967272

Τάρτα αχλάδι με σφολιάτα τραγανή και κρέμα αμυγδάλου – σοκολάτας. Σαν γλυκό μετά από γεύμα στην οικογένεια ή σε φίλους, σαν συνοδευτικό για τσάι ή καφέ το απόγευμα, όπως και να προσφέρετε αυτό το γλυκό, τις ίδιες αντιδράσεις θα έχουν όλοι!

Προετοιμασία: 0:10′ Μαγείρεμα: 0:40′ Εύκολη Μερίδες: 6

Υλικά 

1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα

6 αχλάδια κομπόστα (στραγγισμένα)

125 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

100 γραμ. βούτυρο

100 γραμ. σκόνη αμυγδάλου

100 γραμ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη

2 αυγά

2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση

Για την τάρτα αχλάδι με σοκολάτα και τραγανή σφολιάτα, τοποθετούμε πρώτα την ψιλοκομμένη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αμύγδαλο και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

Στραγγίζουμε τα αχλάδια από το χυμό τους. Τα κόβουμε στη μέση και έπειτα κάθε μισό το κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες.

Απλώνουμε τη σφολιάτα σε λαμαρίνα. Γυρίζουμε προς τα μέσα γύρω γύρω τη σφολιάτα, δημιουργώντας τοιχώματα.

Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου – σοκολάτας με σπάτουλα (όχι στα τοιχώματα). Τοποθετούμε τα κομμένα αχλάδια (σαν τραπουλόχαρτα, το ένα πίσω από το άλλο).

Ψήνουμε την τάρτα για 30΄, να ροδίσει η σφολιάτα, στους 180οC. Πασπαλίζουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄. Κόβουμε σε 6 κομμάτια τετράγωνα. Σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook