Ταλιμπάν: Σεβόμαστε τις γυναίκες αλλά με… Σαρία – Αμνηστία σε όλη τη χώρα

ταλιμπάν-σεβόμαστε-τις-γυναίκες-αλλά-1268509

Με δεσμεύσεις ότι δεν επιθυμούν εσωτερικούς ή εξωτερικούς εχθρούς και ότι στοχεύουν σε ειρηνικές σχέσεις με άλλα κράτη ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου των Ταλιμπάν, η πρώτη μετά την κατάληψη της εξουσίας.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ ξεκίνησε τη συνέντευξη με απαγγελία στίχων από το Κοράνι και αμέσως μετά είπε: «Συγχαίρω το έθνος για τη νίκη αυτή, είμαι υπερήφανος για όλο το έθνος».

Μιλώντας από το Κέντρο Τύπου το οποίο χρησιμοποιούσε και η αφγανική κυβέρνηση που κατέρρευσε την Κυριακή, o εκπρόσωπος επιχείρησε να διαβεβαιώσει ότι οι Ταλιμπάν θα σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών αλλά «στο πλαίσιο του Ισλαμικού Νόμου» και ότι θα τους επιτραπεί να εργάζονται και να σπουδάζουν.

«Οι γυναίκες μας είναι μουσουλμάνες, θα είναι ευτυχείς επίσης να ζουν εντός του πλαισίου της σαρία. Οι γυναίκες μας έχουν δικαιώματα και θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από αυτά τα δικαιώματα, έχουν δικαίωμα να μετέχουν στην εκπαίδευση, στην υγεία και σε άλλους τομείς».

Κανείς δεν θα σας χτυπήσει τη πόρτα

Οι Ταλιμπάν, ειπε ακόμη, δεν θα επιδιώξουν να εκδικηθούν Αφγανούς πρώην στρατιώτες καθώς και μέλη που υποστηρίζονταν από τις δυτικές κυβερνήσεις και πρόσθεσε ότι υπάρχει αμνηστία για τους Αφγανούς πρώην κυβερνητικούς στρατιώτες καθώς και για υπεργολάβους και διερμηνείς που εργάστηκαν για τις διεθνείς δυνάμεις. «Κανείς δεν πρόκειται να σας βλάψει, κανείς δεν πρόκειται να χτυπήσει την πόρτα σας», ισχυρίστηκε.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν:

Δήλωσε πως «θέλουμε να έχουμε πολύ καλές σχέσεις με όλους για να αναζωογονήσουμε την οικονομία και να διασφαλίσουμε την ευημερία, ώστε να βγούμε από την κρίση».

Ερωτηθείς αν θα επιτραπεί στις γυναίκες να δουλέψουν στα ΜΜΕ, είπε «να περιμένουμε πρώτα τον σχηματισμό κυβέρνησης και τους νόμους που αυτή θα προωθήσει».

Διαβεβαίωσε τη διεθνή κοινότητα ότι το έδαφος του Αφγανιστάν δεν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον κανενός.

Είπε ότι από εδώ και πέρα το Αφγανιστάν θα καταστεί μια χώρα χωρίς ναρκωτικά, προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα «θα πρέπει να μας βοηθήσει για να αναπτύξουμε εναλλακτικές καλλιέργειες. «Αν αναπτύξουμε εναλλακτικές καλλιέργειες, τότε μπορούμε να σταματήσουμε την καλλιέργεια ναρκωτικών» ανέφερε.

Δήλωσε πως «το έθνος μας είναι ένα μουσουλμανικό έθνος είτε τώρα είτε προ 20 ετών, αλλά όσον αφορά την ωριμότητα υπάρχει τεράστα διαφορά μεταξύ του τώρα και ημών 20 χρόνια πριν».

kathimerini.gr

One thought on “Ταλιμπάν: Σεβόμαστε τις γυναίκες αλλά με… Σαρία – Αμνηστία σε όλη τη χώρα

  1. Ας κάνουν ότι θέλουν στην χώρα τους….αλλού που πάνε ως εργαζόμενοι «φιλοξενούμενοι»να μην θέλουν να εφαρμόσουν την Σαρία τους γιατί τότε θα υπάρχει …σοβαρό πρόβλημααααα ….για όλους μαςςςςς….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook