Τάκος με κοτόπουλο και αβοκάντο

τάκος-με-κοτόπουλο-και-αβοκάντο-1384082

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για το μείγμα κοτόπουλου

  • 200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αβοκάντο, μεγάλο ή 2 μεσαία
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50 γρ. ντοματίνια
  • 15 γρ. κόλιανδρο, φρέσκο
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ

Για τη sour cream

  • 70 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. νερό

Για τη σύνθεση

  • 10 τορτίγιες, ολικής άλεσης, μικρές
  • 1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το μείγμα κοτόπουλου

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Παίρνουμε ένα μικρό ταψί με σχάρα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Πασπαλίζουμε το φιλέτο κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Τοποθετούμε το φιλέτο στο ταψί με τη σχάρα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το φιλέτο και να ψηθεί εσωτερικά.
  • Αφαιρούμε το φιλέτο από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο και μεταφέρουμε τη σάρκα του πάνω σε μια επιφάνεια κοπής.
  • Κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μεσαίο μπολ.
  • Κόβουμε και το φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ με το αβοκάντο.
  • Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια και τον κόλιανδρο, και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τον χυμό από το λάιμ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Αφήνουμε το μπολ στην άκρη μέχρι να χρειαστούμε το μείγμα του κοτόπουλου.

Για τη sour cream

  • Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το νερό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μεταφέρουμε τη sour cream στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Αναποδογυρίζουμε μια φόρμα για muffins 12 θέσεων και στερεώνουμε τις τορτίγιες διπλωμένες στη μέση ανάμεσα από τις ανάποδες θήκες της φόρμας αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα με τις τορτίγιες στον φούρνο και ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα οι τορτίγιες.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα με τις τορτίγιες από τον φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Γεμίζουμε την κάθε τορτίγια με 1 κ.σ. από το μείγμα του κοτόπουλου.
  • Προσθέτουμε από πάνω λίγη sour cream, τοποθετούμε μια φέτα πιπεριά τσίλι και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
  • Σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook