Τάκης Ζαχαράτος: Οι μιμήσεις, η Κορομηλά, η κόντρα με την Άντζελα και η «κορονοσκοτώστρα»

τάκης-ζαχαράτος-οι-μιμήσεις-η-κορομηλ-1024287

Ο Τάκης Ζαχαράτος σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη μίλησε για το πως περνάει τις ώρες στο σπίτι, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, αναφέρθηκε και στη Μύριαμ την «κορωνοσκοτώστρα», έκανε μια αναδρομή στη ζωή και την καριέρα του και αποκάλυψε το παρασκήνιο της παρεξηγήσης με την Άντζελα Δημητρίου.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι σπίτι μου», ανέφερε ο γνωστός showman για να συνεχίσει: «Είμαι ένας άνθρωπος πολύ πειθαρχημένος και μου αρέσει να ακολουθώ τις οδηγίες των γιατρών. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που μπορούμε να προστατευτούμε μένοντας στο σπίτι μας».

Μιλώντας για την αρχή του λαμπερού ταξιδιού του στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο διάσημος μίμος περιέγραψε αρχικά την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση που δεν ήταν άλλη από την συνέντευξη που είχε δώσει στη Μαλβίνα Κάραλη ως Μελίνα Μερκούρη, την οποία όπως είπε γνώρισε σε πολύ νεαρή ηλικία όταν δεν δίστασε να τη μιμηθεί μπροστά της στα παρασκήνια του θεάτρου Αλίκη.

Στη συνέχεια μίλησε για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η Ρούλα Κορομηλά στην αρχή της καριέρας του. Ο νεαρός τότε Τάκης Ζαχαράτος ανακάλυψε το ταλέντο του στις μιμήσεις ήδη από το σχολείο μιμούμενος τις φωνές των καθηγητών του αρχικά ενώ η συνέχεια τον βρήκε σε μουσικές σκηνές της Αθήνας να κάνει τα πρώτα του show. «Η Ρούλα ήταν αυτή που μου έδωσε την ευκαιρία και όλο τον χώρο, γιατί είναι ένα πραγματικά ευλογημένο πλάσμα και ίσως από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου, η γενναιοδωρία της είναι κάτι το απερίγραπτο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προσωπικότητες όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Μαρινέλλα, νεότεροι καλλιτέχνες αλλά και πολιτικοί εντός και εκτός συνόρων πρωταγωνιστούν σχεδόν πάντα στις θεατρικές του παραστάσεις ενώ ο ίδιος σχολίασε το πώς μελετάει και τελικά «χτίζει» τους ρόλους που ενσαρκώνει. «Είμαι πολύ τυχερός γιατί ενώ δεν έκανα σχολή, με κάλεσαν σπουδαίες «σχολές» όπως η Μαλβίνα Κάραλη, ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Ανδρέας Βουτσινάς… «έφυγα» από το απέξω, γιατί μπορεί άλλοι να είναι καλύτεροι από εμένα στο μακιγιάζ, στην περούκα ή στη μίμηση φωνής και βασίστηκα στην «πίσω» σκέψη, στο καμαρίνι του άλλου», δήλωσε κάνοντας ειδική αναφορά στην καλή του φίλη Μαρινέλλα.

Όσο για το σκοτεινό πρόσωπο της δουλειάς αυτής που πολλές φορές γίνεται ανθρωποφαγική, ο Τάκης Ζαχαράτος δεν δίστασε να εξομολογηθεί πως αν κάτι προσπαθεί ακόμα να διαχειριστεί και να κατανοήσει είναι το πώς κάποιοι διάσημοι άνθρωποι είναι τόσο διαφορετικοί πάνω και κάτω από τη σκηνή.

«Αν με έχει σώσει κάτι που είμαι τόσα χρόνια στη δουλειά είναι ότι δεν ξέχασα τις ρίζες μου και αυτό το παιδί που έπαιρνε το ΚΤΕΛ και ερχόταν στην Αθήνα, δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Για μένα ήταν όνειρο το ότι βρέθηκα στο «Ενώπιος Ενωπίω» που το έβλεπα και θαύμασα τόσο σημαντικούς ανθρώπους, είναι πολύ συγκινητικό το ότι κάθομαι αυτή τη στιγμή απέναντι σου και είναι ευλογία.

Ο χώρος είναι πολύ σκληρός και πολλές φορές αισθάνθηκα και πέρασα πολύ δύσκολα γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι υπέροχοι πάνω στη σκηνή κι αν τους δεις στο καμαρίνι είναι φρικιαστικό, είναι θρίλερ. Δεν μπορούσα ποτέ να διαχειριστώ ότι κάποιος άνθρωπος είναι τόσο «κόντρα». Στην αρχή με πείραξε κι ακόμα το επεξεργάζομαι. Πολλές φορές είπα να σταματήσω, πολλές φορές απογοητεύτηκα, πολλές φορές είπα «δεν έμενες στο κομμωτήριό σου, μια χαρά θα ήσουν», αλλά υπάρχει αυτό το χέρι του Θεού στην πλάτη που μου λέει «από εκεί, προχώρα»» κατέληξε.

Η παρεξήγηση με την Άντζελα Δημητρίου

Ο Τάκης Ζαχαράτος μίλησε και για την επεισοδιακή πρώτη του συνάντηση με την Άντζελα Δημητρίου. «Η Άντζελα είχε θυμώσει πολύ. Ναι, τα βρήκαμε, τώρα μιλάμε. Είναι επεισοδιακή η πρώτη συνάντηση με την Άντζελα. Δεν ήμουν πολύ γνωστός τότε. Ήταν καρναβάλι στην Πάτρα και μου είχε πει μια φίλη μου να πάω να εμφανιστώ σε ένα κέντρο, που ήταν ο χορός των ανθοπωλών, ως Άντζελα. Στο κέντρο τότε τραγουδούσε η Άντζελα. Μου είπε ότι θα είναι πάρτι μασκέ. Και φτάνω και δεν ήταν πάρτι μασκέ. Κι εγώ ήμουν με το μίνι και όλο το πόδι έξω. Κάθισα σε ένα τραπέζι και είχα καταντραπεί.

Και μου είπαν ότι θέλει να με δει η Άντζελα. Τότε μεσουρανούσε με το “Εσύ τι λες”, έχει σκάσει το σουξέ, γίνεται χαμός σε όλη την Ελλάδα. Μπαίνω μέσα και μου λέει “έχεις λίγο χοντρά μπούτια, να αδυνατίσεις. Μην αργήσεις αν είναι να βγεις, γιατί πρέπει να βγω”. Βγήκα κι έγινε χαμός. Η ίδια δεν περίμενε να συμβεί αυτό. Βλέπω την Άντζελα από πάνω, έξαλλη… Οπότε, θεωρώντας ότι έχουν καταλάβει ότι είναι ένας άντρας που κάνει την Άντζελα, λέω τώρα θα σας κάνω τον Στέλιο Καζαντζίδη. Και βλέπουν την… Άντζελα Δημητρίου να κάνει τον Στέλιο Καζαντζίδη. Τρελάθηκε ο κόσμος. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση.

Έχουμε περάσει διάφορα με την Άντζελα, αλλά την αγαπώ γιατί είναι μια ηρωίδα που το έχει σκάσει από ένα βιβλίο και συνεχώς γράφει κεφάλαια υπέροχα που μου δίνει τέτοια έμπνευση», είπε ο Τάκης Ζαχαράτος.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook