Τα «ugly shoes» των 00s θα είναι η πιο hot τάση στα παπούτσια της άνοιξης

τα-ugly-shoes-των-00s-θα-είναι-η-πιο-hot-τάση-στα-παπ-1620118

Ψηλοτάκουνα και με πανύψηλες φιάπες, αυτά είναι τα «άσχημα παπούτσια» που θα βλέπεις παντού την άνοιξη

Από το πρώτο κιόλας look του haute couture show του οίκου Dior για το Φθινόπωρο/Χειμώνα του 2023 επιβεβαιώθηκε η υποψία μας. Τα peep toe παπούτσια επιστρέφουν και θα αρχίσουν να μας απασχολούν ήδη από την άνοιξη του 2023, με τα peep toes να γίνονται τα signature παπούτσια των βραδινών μας εξόδων. Το πρώτο δείγμα έπεσε στα catwalks και στη συνέχεια στην αγορά από τον οίκο Valentino, που μας σύστησε τις πανύψηλες γόβες-πλατφόρμες τους με το μικρό άνοιγμα μπροστά τα δάχτυλα. Και όλα τα υπόλοιπα θα είναι ακόμη μια ιστορία που αναμένουμε να γραφτεί προσεχώς.

Τα ugly peep toe παπούτσια σου είναι πάλι στο προσκήνιο

Δεν θα κρύψω τα αισθήματα τρόμου, που έπιασαν και εμένα, στο άκουσμα και μόνο του όρου peep toe. Για την ιστορία να πούμε, ότι το συγκεκριμένο shoe trend πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1940 στα chic σύνολα των κινηματογραφικών stars του Hollywood, για να φτάσει μέχρι τα 70s και τα χοντρόσολα peep toe πέδιλα, που έχουμε δει στις ελληνικές ταινίες της περιόδου. Ήταν, όμως, η δεκαετία του 2000, που έχει χαραχτεί στη μνήμη μας, με μία όχι και τόσο κομψή εκδοχή τους. Εξού και το ugly shoes.

Προς ανακούφιση σου και για να σε παρηγορήσω λίγο θα σου πω ότι τα new age peep toes δεν έχουν καμία σχέση με όλα όσα έχεις δει μέχρι τώρα. Είναι πιο κοντά στα αγαπημένα σου δίπατα πέδιλα και με ένα κομψό μικρό άνοιγμα μπροστά και μπαρέτα, σαν αυτά που παρουσίασαν οι οίκοι Christian Dior, Blumarine και Giambattista Valli.

Από την άλλη έχουμε τα λίγο πιο wide σχέδια, πιο κοντά στη λογική των mules, όπως τα δερμάτινα σχέδια του οίκου Tod’s, αλλά και τα υφασμάτινα πέδιλα των Acne Studios, αλλά και τα sexy, 80s πέδιλα του Naeem Khan με τα μεταλλικά δέρματα και τα neon, διχτυωτά καλσόν. Μην βιαστείς να αποκλείσεις αμέσως τα peep toes ψηλοτάκουνα, ρίξε μια ματιά στα νέα σχέδια των αγαπημένων μας σχεδιαστών και ετοιμάσου για sexy, sky heeled βήματα.

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook