Tα τροχαία που δεν είχε δει κανείς, «θυμίζουν θανάτους μοναχικών ανθρώπων στα σπίτια τους»

tα-τροχαία-που-δεν-είχε-δει-κανείς-θυμ-1208301

Ήταν το δεύτερο τροχαίο στην Κρήτη μέσα σε λίγες εβδομάδες που κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε πράγματι συμβεί.

Έπειτα από το δυστύχημα στην Ιεράπετρα στις αρχές Απριλίου, όπου το θύμα βρισκόταν  νεκρό και τυχαία ανακαλύφθηκε από διερχόμενο αγρότη (δείτε ΕΔΩ), ήρθε το τροχαίο στο Μπαλί Ρεθύμνου, που πιθανότατα είχε γίνει την Τρίτη και ανακαλύφθηκε μονάχα το Σάββατο (δείτε ΕΔΩ).

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΣΥΠΡΟΤΑ, Γιάννη Λιονάκη, ζητώντας το σχόλιό του για το φαινόμενο αυτό.

«Νομίζω ότι πρόκειται για τυχαία γεγονότα, αλλά μου θυμίζουν θανάτους μοναχικών ανθρώπων στα σπίτια τους, που τους ανακαλύπτουν μετά από καιρό. Εκεί όμως συμβαίνει με ηλικιωμένους, ενώ εδώ είναι νέοι άνθρωποι. Στην Ιεράπετρα πριν δύο εβδομάδες το θύμα ήταν 37 ετών. Στο Μπαλί, 42. Δυστυχώς ο τροχαίος θάνατος είναι μια σκληρή μοναδικότητα και παίρνει πολλές μορφές.

Έχω συναντήσει μητέρες να μην μπορούν να αναγνωρίσουν τα παδιά τους, ενώ άλλες φορές πεθαίνει κανείς με εσωτερική αιμορραγία, όπως η Κορίνα στη Γαύδο. Εκείνο όμως που βλέπουμε ως τώρα, είναι ότι έχουμε ήδη 300% αύξηση νεκρών στην Κρήτη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι και είναι μια αρνητική εξέλιξη.

Τότε είχαμε μείωση των τροχαίων γιατί μειώθηκε η κίνηση λόγω καραντίνας, ενώ τώρα μοιάζει πως το lockdown δεν ισχύει και πολύ.»

Ο κ. Λιονάκης μάλιστα ανάρτησε στον λογαριασμό του στο facebook, έκκληση να προσέχουν οι οδηγοί στους δρόμους, καθώς ήδη μετράμε 8 νεκρούς από την αρχή του έτους, ενώ πέρσι τέτοια εποχή ήταν μόλις 2.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook