Τα θλιβερά στατιστικά των θανατηφόρων τροχαίων στην Κρήτη – Ποιος νομός έχει περισσότερα, ποια η ηλικία των οδηγών, ποια μέρα η πιο επικίνδυνη

τα-θλιβερά-στατιστικά-των-θανατηφόρω-853329

Την απόφαση να καταγράφει πλέον όλα τα στοιχεία για τους νεκρούς στους δρόμους της Κρήτης και να ενημερώνει για κάθε ψυχή που χάνεται στην άσφαλτο ανακοίνωσε από τα social media ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιάννης Λιονάκης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του την Τρίτη ο κ. Λιονάκης,  το νησί μας τα τρία τελευταία χρόνια, έχει πληρώσει αβάσταχτο «φόρο αίματος» σε τροχαία, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια η Κρήτη έχει θρηνήσει συνολικά 161 ανθρώπινες ζωές, 48 το 2019, 58 το 2018 και 55 το 2017.

«Από σήμερα θα είστε ενήμεροι… Όλοι μαζί να σταματήσουμε εδώ!» σχολιάζει στην σημερινή του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου απαριθμεί σε πίνακες αναλυτικά όλα τα στοιχεία με στόχο να ευαισθητοποιήσει όλους τους οδηγούς που κυκλοφορούν στους δρόμους, προκειμένου να μην ντυθούν πότε ξανά «στα μαύρα» άλλες οικογένειες θρηνώντας κάποιο δικό τους άνθρωπο από τροχαίο.Την θλιβερή πρωτιά στα δυστυχήματα έχει και το 2019 ο νομός Ηρακλείου όπου ο αριθμός των νεκρών φτάνει μέχρι σήμερα τους 25. Ακολουθεί ο νομός Χανίων με 15 νεκρούς, από τους οποίους οι 7 στον Δήμο Χανίων, οι 5 στον Δήμο Πλατανιά, ενώ οι Δήμοι Αποκόρωνα, Κισσάμου και Σφακίων, έχουν από ένα νεκρό έκαστος.

Τρίτος στην «μαύρη λίστα» είναι ο νομός Λασιθίου με 6 νεκρούς, ενώ τέλος το Ρέθυμνο έχει 2 νεκρούς.

Από τους 48 νεκρούς, οι 37 ήταν άνδρες και οι 11 γυναίκες. Οι 31 ήταν οδηγοί, οι δέκα επιβάτες και οι υπόλοιποι 7 ήταν πεζοί.

Τα περισσότερα (23) τροχαία δυστυχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία, σημειώθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο, άλλα 15 στην πόλη, ενώ 10 συνέβησαν στο ΒΟΑΚ.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα 21 εξ αυτών οφείλονται σε συγκρούσεις, ένα μόλις λιγότερο (20) σε εκτροπές, ενώ αλλά 7 σημειώθηκαν από παράσυρση.

Τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία προκλήθηκαν μεταξύ 09.00 το πρωί και 13.00 το μεσημέρι.Τα πιο πολλά θύματα που θυσιάστηκαν στο «Μολώχ» ήταν νεαροί καθώς οι ηλικίες από 18-25 μετράνε 17 νεκρούς, από 12 οι ηλικίες 26-35 και 55+ αντίστοιχα. 7 από τις χαμένες ψυχές ήταν μεταξύ 35-55.

Η πλειοψηφία των θυμάτων, 24 άτομα χάθηκαν από τροχαίο με αυτοκίνητο, 21 με μηχανές, ενώ από ένας θάνατος οφείλεται σε ποδήλατο, «γουρούνα» και φορτηγό.

Χειρότερος μήνας για φέτος, 4 μήνες πριν αποχαιρετήσουμε το 2019 ήταν ο Ιούλιος, όπου θρηνήσαμε 11 ζωές στην άσφαλτο, με το Φεβρουάριο να ακολουθεί με 8. 7 νεκρούς είχαμε τον Ιανουάριο, από 6 είχαμε Μάιο και Αύγουστο, 4 το Μάϊο και από 3 θύματα τους μήνες Απρίλιο και Ιούνιο.

Τέλος ως «αποφράδα» μέρα της εβδομάδας για τα φετινά τροχαία θεωρείται το Σάββατο με 14 νεκρούς και ακολουθεί η Δευτέρα με 9. 8 ψυχές έχουν χαθεί Πέμπτη, 6 την Παρασκευή, από  4 νεκρούς είχαμε Τρίτη και Τετάρτη, ενώ 3 νεκρούς θρηνήσαμε κυριακάτικα.

Αναλυτικά ο πίνακας των στοιχείων των 58 νεκρών για το 2018

Αναλυτικά ο πίνακας των στοιχείων των 55 νεκρών για το 2017zarpanews.gr

 

One thought on “Τα θλιβερά στατιστικά των θανατηφόρων τροχαίων στην Κρήτη – Ποιος νομός έχει περισσότερα, ποια η ηλικία των οδηγών, ποια μέρα η πιο επικίνδυνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook