Τα συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ευχές και συγχαρητήρια στα Κρητικόπουλα που πέτυχαν τον στόχο της εισαγωγής σε πανεπιστημιακές σχολές, δίνει ο πολιτικός κόσμος της Κρήτης. Με τη δημοσίευση των βάσεων εισαγωγής, οι ανακοινώσεις από αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς και πολιτικά πρόσωπα άρχισαν να πέφτουν βροχή.

Μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη, για την ανακοίνωση των βάσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2020

“Θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Χανίων αλλά και όλους συνολικά, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.
Οι φετινές εξετάσεις, είχαν μεγαλύτερη σημασία γιατί οι προκλήσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι μαθητές αλλά και η αβεβαιότητα που επέφερε η υγειονομική κρίση του COVID 19, ήταν ένα επιπρόσθετο φορτίο.
Εύχομαι ολόψυχα, αυτή η νέα προοπτική να αποτελέσει την απαρχή της εκπλήρωσης των προσδοκιών και των στόχων τους σε επιστημονικό και επαγγελματικό επίπεδο. Συγχαρητήρια φυσικά και στους εκπαιδευτικούς αλλά και στις οικογένειες των επιτυχόντων, που στήριξαν τις προσπάθειες των παιδιών.
Στους μαθητές εκείνους, που δεν πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θέλω να τονίσω ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν αποτελούν κριτήριο επιτυχίας ή αποτυχίας. Η μοναδικότητα και η αξία τους δεν καθορίζονται από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, η ζωή είναι μπροστά και οι επιλογές και οι ευκαιρίες καθημερινές.
Τέλος, ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα σε όλες τις νέες φοιτήτριες και νέους φοιτητές που πέτυχαν σε ιδρύματα των Χανίων. Τα Χανιά θα αποτελούν για τα επόμενα χρόνια το δεύτερο σπίτι τους και σε αυτά θα αποκτήσουν νέες γνώσεις, νέες εμπειρίες καθώς και ένα ιδιαίτερο και ανεξίτηλο δεσμό με τον τόπο και τους ανθρώπους της, που θα τους ακολουθεί σε όλη τους την ζωή. Καλή φοιτητική ζωή.”

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρει στο μήνυμά του:

“Συγχαρητήρια θερμά σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές της Κρήτης που από σήμερα ξεκινούν μια νέα πορεία στα Πανεπιστήμια της χώρας. Μια πορεία γεμάτη προκλήσεις, ευχάριστες και δυνατές στιγμές. Η σημερινή τους επιτυχία αποτελεί ένα βήμα προς το αύριο που ανοίγεται  μπροστά τους. Συγχαρητήρια αξίζουν στους καθηγητές και στις οικογένειές του για τη στήριξη της προσπάθειάς τους.

Θέλω όμως να πω και στα παιδιά που οι προσπάθειες και ο κόπος τους δεν δικαιώθηκαν τώρα, πως βρίσκονται μόνο στην αφετηρία. Η επιτυχία είναι πάντα αποτέλεσμα της συνέπειας και της επιμονής στους στόχους μας.”

Ο Υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, λέει στην επιστολή του:

“Συγχαίρω θερμά όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές για την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Η προσπάθειά σας, αν και ακόμα πιο δύσκολη εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία, ανταμείφθηκε.

Μια γόνιμη περίοδος γεμάτη νέες εμπειρίες και ευκαιρίες ξεκινά. Σας εύχομαι να την αξιοποιήσετε στο έπακρο, ώστε να κάνετε πραγματικότητα τους στόχους και τα όνειρά σας. Δικός μας στόχος και διαρκές μέλημα είναι να λάβετε υψηλό επίπεδο σπουδών στα πανεπιστήμια, ανταγωνιστικά πτυχία και όλα τα κατάλληλα εφόδια, που θα σας ανοίξουν νέους δρόμους στη ζωή.

Εύχομαι αντίστοιχα και στα παιδιά που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κάθε επιτυχία στις εναλλακτικές ευκαιρίες που θα διεκδικήσετε. Η διαδρομή για όλους, επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων και μη, θα είναι επίμοχθη, αλλά ανταμείβει την εργατικότητα, τη στοχοπροσήλωση και την αγάπη για τη γνώση.

Συγχαρητήρια στις καθηγήτριες και τους καθηγητές για τη συνδρομή τους σε αυτή την πολυετή, ιδιαίτερα απαιτητική, διαδρομή των μαθητριών και των μαθητών και σε όλες τις οικογένειες για τη συμπαράστασή τους και τη σημαντική αρωγή στον αγώνα όλων των παιδιών.

Καλή πρόοδο!”

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λαμβάνει τέλος και η αγωνία των υποψηφίων σε μια από τις πιο δύσκολες σχολικές χρονιές των τελευταίων ετών. Κερδίσατε τον θαυμασμό μας με την υπερπροσπάθειά σας και σας αξίζουν πολλά μπράβο για τον υπεύθυνο τρόπο με τον οποίο ανταποκριθήκατε στην όλη διαδικασία.

Για κάποιους, ο στόχος επετεύχθη. Το όνειρο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Για κάποιους άλλους, θα απαιτηθεί μια ακόμα προσπάθεια. Ή μια εναλλακτική διαδρομή. Τίποτα άλλωστε δεν τελειώνει εδώ. Για όλες και όλους όμως, ισχύει το ότι όσο περισσότερο προσπαθείς, τόσα περισσότερα μπορείς να πετύχεις!

Συνεχίστε. Είμαστε δίπλα σας!.”

Το γραφείο τύπου ΚΚΕ Ηρακλείου απέστελε την ακόλουθη δήλωση: 

“Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που περάσατε από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη στο νέο σας ξεκίνημα.

Όπου και να βρεθείτε, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα βρίσκεται δίπλα σας στον αγώνα για ασφαλή και ουσιαστική έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων σας στους χώρους δουλειάς.

Φτάσατε ως εδώ, δίνοντας μια έτσι και αλλιώς δύσκολη μάχη, σε μια απαιτητική χρονιά λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία του κορονοϊού αλλά και της διαχείρισής της από μεριάς της κυβέρνησης. Δώσατε πανελλήνιες κάνοντας για μήνες μάθημα μπροστά σε έναν υπολογιστή, παλεύοντας με τη σύνδεση στο Ίντερνετ, με αβέβαιη για πολύ καιρό την ημερομηνία διεξαγωγής και την ύλη των εξετάσεων. Άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα και αν αυτό ικανοποιεί ή όχι τις δικές σας -για την ώρα ενδεχομένως- επιδιώξεις, η μάχη που δώσατε με αυτούς τους όρους, μόνο περηφάνια πρέπει να σας γεμίζει.

Γνωρίζουμε καλά πως δίπλα στη χαρά για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο υπάρχουν η ανασφάλεια για το τι θα ισχύσει φέτος στη λειτουργία των Πανεπιστημίων. Υπάρχει το άγχος και η αγωνία για το αν η οικογένεια σας θα μπορέσει να σας στηρίξει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Υπάρχει η προσπάθεια όσων από εσάς δεν καταφέρατε να πετύχετε τους στόχους σας για να επιλέξετε μια σταδιοδρομία επαγγελματικής εκπαίδευσης, συχνά με σοβαρό κόστος.

Η αρχή είναι μπροστά και η λύση βρίσκεται στα χέρια σας.

Η συμμετοχή και η δράση μέσα από τους Συλλόγους και τους αγωνιστικούς φορείς των νέων, για σπουδές και ζωή με δικαιώματα είναι ο δρόμος που πρέπει να εμπιστευτεί η νέα γενιά.”

To ΜέΡΑ25 ανέφερε σε ανακοίνωση: 

“Με την ανάρτηση των βάσεων και των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ολοκληρώνεται μια μεγάλη και κοπιώδης προσπάθεια των υποψηφίων, η οποία μάλιστα φέτος έλαβε χώρα σε εξαιρετικά πρωτοφανείς -λόγω του κορωνοϊού- συνθήκες.

Αξίζουν λοιπόν, διπλά συγχαρητήρια σε όσους κατάφεραν να περάσουν στις Σχολές που επιθυμούσαν, αλλά και σε όσους μπορεί να μην ικανοποιήθηκαν από το από το αποτέλεσμα επί του παρόντος, τίποτα όμως δεν τελειώνει σε αυτή την προσπάθεια.

Η ζωή είναι γεμάτη πολλούς καλούς αγώνες, τους οποίους πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να δίνουμε ξανά και ξανά χωρίς να υπάρχει τελική νίκη ή ήττα.”

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, έστειλε συγχαρητήρια:

“Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων μαθητών-μαθητριών έλαβε τέλος με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων. Θέλω να συγχαρώ θερμά όλους εσάς που είδατε να ανταμείβονται οι κόποι σας και καταφέρατε να περάσετε το κατώφλι των πανεπιστημιακών σχολών, αποτέλεσμα μιας μακράς και κοπιώδους προσπάθειας. Επίσης θέλω να συγχαρώ τους γονείς και τους καθηγητές σας που χαίρονται για την επιτυχία σας και που συνέδραμαν καθοριστικά σε αυτήν.

Θα ήθελα να τονίσω ότι οι σπουδές δεν είναι μόνο το μέσο για την επαγγελματική και κοινωνική σας καταξίωση. Με τις σπουδές ξεκινάτε το μαγικό ταξίδι της έρευνας, της γνώσης, της επιστήμης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να χτίσετε γέφυρες επικοινωνίας, να εργαστείτε για να βελτιώσετε τον κόσμο μας.
Παράλληλα εύχομαι καλή συνέχεια σε εσάς που τα αποτελέσματα δεν σας οδήγησαν την φετινή χρονιά στην ανώτατη εκπαίδευση. Να θυμάστε ότι ένα ατυχές αποτέλεσμα μπορεί να είναι μαζί και μια ευκαιρία.

Σε αντίθεση με τον Οδυσσέα που ευχόταν το δικό του ταξίδι να είναι σύντομο, το ταξίδι σας προς την Ιθάκη-στόχο σας, θα πρέπει να εύχεστε να διαρκέσει πολύ, ώστε να σας προσφέρει πολλές εναλλαγές της τύχης -περιπέτειες- και πολλές εμπειρίες που είναι τα θεμέλια για μια επιτυχημένη πορεία τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.”

Το μήνυμα του Δημάρχου Μαλεβιζίου για την ανακοίνωση των βάσεων:

“Αυτή είναι μόνο η αρχή… Ταβάνι σας ο ουρανός! Εν μέσω πανδημίας, συνεχίσατε με πείσμα, επιμονή και υπομονή. Στο ταξίδι της ζωής δώστε όλες τις μάχες. Μη διστάζετε να ανοίγετε νέους ορίζοντες.

Συγχαρητήρια σε όλους παιδιά! Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, κάθε νέα αρχή είναι από μόνη της μια επιτυχία. Κατακτήστε κάθε σας όνειρο!”

Η Ένωση Φροντιστών Χανίων δίνει συγχαρητήρια:

“Η Ένωση Φροντιστών νομού Χανίων εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια όλων των μελών της προς τις επιτυχούσες μαθήτριες και επιτυχόντες μαθητές του νομού μας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 ! Σας ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία, μία αισιόδοξη και επιτυχή πορεία προς τους ορίζοντες που ανοίγονται διάπλατα μπροστά σας! Για όσους δεν κατόρθωσαν να πετύχουν τον επιδιωκόμενο σκοπό, τους λέμε να μην απογοητευτούν, να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα να δουλεύουν για τις ευκαιρίες και τις νέες επιλογές που θα φανερωθούν μπροστά τους! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και όλες!”

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δια της Προέδρου της κ.Ιωάννας Μελάκη εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια: 

«Από καρδιάς, θα ΄θελα να συγχαρώ τους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων μας, των Λυκείων της Κρήτης, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας, σε εποχές οικονομικά ,κοινωνικά και υγειονομικά δύσκολες, Τους εύχομαι καλές σπουδές και πάντα επιτυχίες.
Γι’ εκείνους , που δυστυχώς δεν είδαν το όνειρο τους, να πραγματοποιείται , να ξέρουν ότι η ζωή δεν τελειώνει με μια αποτυχία,υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες που σίγουρα, θα τους δοθούν, αρκεί να μην εγκαταλείψουν την μάχη, αλλά με πίστη και πείσμα , να συνεχίσουν τον αγώνα τους , ώσπου να το πετύχουν.
Θερμά συγχαρητήρια, επίσης, στις οικογένειες των παιδιών ,αλλά και στους καθηγητές που πραγματικά σε όλη αυτή την διαδρομή , στάθηκαν δίπλα και στήριξαν ,ενίσχυαν με την υπομονή και συνδρομή τους τον αγώνα των παιδιών.”

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη στους Επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων:
«Συγχαίρω θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Πλατανιά αλλά και όλης της χώρας, που κατάφεραν, με σκληρή προσπάθεια και προσήλωση στο στόχο τους, να πετύχουν την εισαγωγή τους στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους εύχομαι να έχουν καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.
Η ευθύνη της Πολιτείας ιδιαίτερα στην εποχή που διανύουμε είναι μεγάλη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους αυριανούς μας επιστήμονες, ώστε να μην υποχρεώνονται να αναζητούν εργασία εκτός της Χώρας μας.
Επίσης πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς αλλά και στους εκπαιδευτικούς για τη συνεχή και αμέριστη υποστήριξη που προσέφεραν στους μαθητές σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην επιτυχία των παιδιών μας.
Ειδικά σε όσους μαθητές δεν πέτυχαν τον παρόντα στόχο τους , θέλω να τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν την προσπάθεια τους ,καθώς είναι βέβαιο ότι στην διαδρομή τους θα υπάρξουν πολύ στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν και τους εύχομαι ολόψυχα να τους πετύχουν.

Μήνυμα από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων συγχαίρω θερμά τους μαθητές μας που σήμερα βλέπουν την προσπάθεια τους να δικαιώνεται.
Τους εύχομαι, από καρδιάς, να έχουν μία φοιτητική ζωή με χαρά, γνώση και με αξέχαστες εμπειρίες που θα τους επιτρέψουν να διαμορφώσουν τον κοινωνικό, επαγγελματικό και επιστημονικό τους χαρακτήρα.
Θέλω να συγχαρώ και τους γονείς των μαθητών μας για τις προσπάθειες που κατέβαλαν και τη σημαντική βοήθεια ηθική και υλική που παρείχαν στα παιδιά τους.
Επίσης συγχαίρω τους εκπαιδευτικούς που οικοδόμησαν γνώση στους μαθητές τους και τους στήριξαν ψυχολογικά κάτω από πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες.
Στους μαθητές που δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους θέλω να πω ότι
οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μία μόνο ευκαιρία από τις πολλές που θα τους παρουσιαστούν στη ζωή. Αν πιστέψουν στον εαυτό τους και στο στόχο τους είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουν.
Εύχομαι σε όλους υγεία και ιδιαίτερα στους επιτυχόντες καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία .

Συγχαρητήρια απο την ΠΕΔ Κρήτης

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης συγχαίρουν όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020 μέσα σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους που κατέλαβαν μια θέση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Σε όσους και όσες δεν τα κατάφεραν τονίζεται ότι η ζωή ανοίγεται διάπλατα μπροστά τους προσφέροντας άπειρες επιλογές.

Συγχαρητήρια από το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Χανίων

Το Εργατ/κό Κέντρο Χανίων εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Τους εύχεται καλή σταδιοδρομία στη νέα ζωή που ξεκινούν, και να πραγματοποιηθούν όλα τους τα όνειρα.
Αξίζουν όμως συγχαρητήρια και στους γονείς των μαθητών που στάθηκαν πλάι τους σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που ήταν συνοδοιπόροι τους στην πορεία μέχρι την επιτυχία.
Συγχαρητήρια και στους μαθητές που δεν τα κατάφεραν. Υπάρχει πάντα μία δεύτερη ευκαιρία αλλά και εναλλακτικές επιλογές για την πραγματοποίηση των στόχων τους.

Συγχαρητήρια ανακοίνωση Λ. Αυγενάκη για τους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:

«Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται, αλλά και σε όσους δεν τα κατάφεραν να γνωρίζουν ότι η ζωή είναι μπροστά και οι μάχες μόλις ξεκίνησαν!
Πολλά συγχαρητήρια βέβαια αξίζουν και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που έδωσαν τον δικό τους αγώνα, όλη αυτή την περίοδο!»

«Συγχαρητήρια δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων»

Θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων. Μετα από μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά υπό τη σκιά της πανδημίας πετύχατε την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Εύχομαι από καρδιάς στους νέους του Αποκορωνα, να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας και να ανταποκριθείτε με επιτυχία στο νέο κύκλο σπουδών σας. Αντοχή, κουράγιο κ αυτοπεποίθηση σε αυτήν την προσπάθεια που θα σας οδηγήσει στην επαγγελματική σας καταξίωση, χωρίς να χάνετε το ήθος και τα ιδανικά σας.
Συγχαρητήρια και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τη στήριξη στα παιδιά μας όλα αυτά τα χρόνια.
Όσο για αυτούς που δεν τα κατάφεραν , θυμίζω ότι η ζωή δεν τελειώνει με μια αποτυχία. Η ζωή θα σας δώσει πολλές ευκαιρίες αρκεί να αγωνιστείτε για αυτές.
Και μην ξεχνάτε πάντα να προχωράτε μπροστά με κύριο όπλο σας την εντιμότητα!!

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ