Τα στοιχήματα για τον εκλογικό νόμο και οι τρεις υφυπουργοί που πάνε… «κουβά»

τα-στοιχήματα-για-τον-εκλογικό-νόμο-κα-1501648

Μπορεί το θέμα των τιμών στην ενέργεια να είναι το πρώτο που απασχολεί τους πολίτες, εντούτοις στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι δεν είναι μόνο οι υποκλοπές που βαρύνουν το κλίμα αλλά και το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να αλλάξει τον εκλογικό νόμο.

Να θυμηθούμε τι έλεγε ο Μητσοτάκης στην ΕΡΤ στις 14 Ιουνίου; «Να πάμε να αλλάξουμε, λέει, ξανά, τον εκλογικό νόμο. Είμαστε σοβαροί; Είμαστε σοβαροί; Θα αλλάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού ανάλογα με το τι μας συμφέρει;».

Τώρα τι έχει αλλάξει και δεν είναι θέμα αξιοπιστίας η αλλαγή του;

Μένει να δούμε λοιπόν τι θα πράξει στη ΔΕΘ. Αν θα ανοίξει το θέμα – και ανοίξει ένας ακόμα γύρος πολιτικής οξύτητας – ή θα το κλείσει, όπως έκανε τις δύο προηγούμενες φορές.

Να θυμίσω πάντως σε αυτούς που βάζουν στοιχήματα, ότι με τον νόμο Παυλόπουλου τον Ιανουάριο του 2015 ο Τσίπρας πήρε 36,3% και δεν έκανε αυτοδυναμία. Πάλι συνεταίρο ήθελε.

Διαβάζω δεξιά – αριστερά κάποια σχόλια, ότι ο Μητσοτάκης θα κάνει ανασχηματισμό. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποιους υφυπουργούς – κυρίως μιλούν για τρεις, αλλά και υπουργούς θα ρίξει στον «κουβά». Αν δηλαδή εκτός από την υπουργική καρέκλα, τους κόψει και τα φτερά για την βουλευτική.

Δύσκολο το κόβω μέρες που είναι – και έχουν μείνει λίγες μέχρι τις εκλογές.

topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook