Τα σωματεία των Χανίων καλούν στην Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης

Κάλεσμα την Πανελλαδική απεργία που θα γίνει την Τετάρτη 6 Απριλίου απευθύνουν τα εργατικά σωματεία των Χανίων με ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Τα σωματεία που υπογράφουν αυτήν την ανακοίνωση καλούν τους εργαζόμενους, όλα τα συνδικάτα, τον Χανιώτικο λαό, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη. Με όπλο την αισιοδοξία από την μεγάλη επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 26 Φλεβάρη και την μαζικότατη συμμετοχή των εργαζομένων ρίχνουμε όλες οι δυνάμεις για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας. Ήδη έχουμε βρεθεί μαζί σε πολλούς αγώνες το τελευταίο διάστημα:

 • Στις απεργιακές μάχες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, ενάντια στον ν.
  Χατζηδάκη και όλους τους αντιλαϊκούς νόμους
 • Στις κινητοποιήσεις για μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού μας και μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας
 • Για την υπεράσπιση της μόρφωσης των παιδιών μας.
 • Για την στήριξη των μεγάλων αγώνων στην ΛΑΡΚΟ, στα πετρέλαια Καβάλας, στην
  COSCO, στα e-Food.

Τώρα που η επίθεση σε όλα τα δικαιώματα μας κλιμακώνεται, τώρα που το ζήτημα της διαβίωσης των συναδέλφων μας είναι προ των πηλών, Τώρα πρέπει να δοθεί μαζική μαχητική απεργιακή απάντηση.

Δεν έφταναν η ακρίβεια που πλήττει το κουτσουρεμένο εισόδημά μας, η επίθεση στα δικαιώματά μας από την εργοδοσία, οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί από την πανδημία, τώρα με ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα μας εμπλέκεται στον πόλεμο που μακελεύει το λαό της Ουκρανίας.

Η ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται για το λαό μας, τα επικίνδυνα μονοπάτια που βαδίζουμε με τις πολεμικές αναφλέξεις και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, απαιτεί αγωνιστική απάντηση. Να μην πληρώσει ο εργαζόμενος λαός τον πόλεμο. Να μη βρίσκεται στη γωνία θεατής και να ματώνει για τα κέρδη των αφεντικών.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες:

 • Καμία εμπλοκή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιονδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα. Να κλείσουν τώρα όλες οι Νατοϊκές βάσεις στην χώρα μας
 • Μέτρα στήριξης για την ακρίβεια, με κατάργηση του Φ.Π.Α στα είδη πλατιάς λαϊκής
  κατανάλωσης, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, Γενναία μείωση των δημοτικών τελών, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και μείωση της τιμής της ενέργειας.
 • Υπογραφή ΓΣΣΕ και Κλαδικών συμβάσεων με γενναίες αυξήσεις στα μεροκάματα, επαναφορά του 13 ου & 14 ου Μισθού σε δημόσιο και συνταξιούχους, υλοποίηση των διεκδικήσεων των σωματείων για μέτρα υγειηνής και ασφάλειας, ωρών & συνθηκών εργασίας.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών Νόμων

Κάνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος με κορύφωση την Απεργία στις 6 Απριλίου.

 • Παρασκευή 1/4 στις 11:00 κινητοποίηση στην ΔΕΗ
 • Δευτέρα 4/4 στις 18:00 στην Αγορά μηχανοκίνητη πανεξόρμηση για την προπαγάνδιση της απεργίας
 • Τετάρτη 6 Απρίλη απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στην πλ. Αγοράς

Σωματείο Οικοδόμων
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Σωματείο Επισιτισμού
Σωματείο Τροφίμων και Ποτών
Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ
Σύλλογος Γυναικών Χανίων
Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Παράρτημα Χανίων)
Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Παράρτημα Χανίων)
Σωματείο Εργαζομένων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΣτα ύψη το ηλεκτρικό ρεύμα: Άλμα 39% κάνει η τιμή της μεγαβατώρας
Επόμενο άρθροGNTM 5: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ και υπόσχεται… ολική επαναφορά | Video

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ