Τα σκυλιά ξεσκέπασαν τα γιγάντια επιβλαβή σαλιγκάρια στις αποσκευές

τα-σκυλιά-ξεσκέπασαν-τα-γιγάντια-επιβ-885638

Ένα ζευγάρι beagles ανακάλυψε δύο γιγάντια αφρικανικά σαλιγκάρια στις αποσκευές ενός επιβάτη που έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον Ατλάντα, σύμφωνα με το τελωνείο και τις αρχές προστασίας συνόρων.

Η Candie και ο Chipper, μέλη της «Ταξιαρχίας Beagle» της CBP, προειδοποίησαν τους τελωνειακούς υπαλλήλους την Κυριακή για μια τσάντα από τη Νιγηρία στον έλεγχο αποσκευών. Μέσα ήταν δύο αφρικανικά σαλιγκάρια, ένα ιδιαίτερα επεμβατικό είδος, επικίνδυνο για τα φρούτα και τα λαχανικά, σύμφωνα με δελτίο τύπου της CBP.

Τι είναι τόσο κακό για μερικά σαλιγκάρια; Αυτό το είδος σαλιγκαριού είναι «ένα από τα πιο επιβλαβή» στον κόσμο, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, επειδή αναπαράγεται γρήγορα – περίπου 1.200 αυγά σε ένα χρόνο – και τρώει τουλάχιστον 500 είδη φυτών. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν ζημιά στη δομή των σοβάδων και των γυψοσανίδων.Όταν τα γιγάντια αφρικανικά σαλιγκάρια βρέθηκαν για πρώτη φορά στη νότια Φλόριντα τη δεκαετία του 1960, χρειάστηκε μια δεκαετία και ένα εκατομμύριο δολάρια για την εξάλειψή τους, ανέφερε το USDA. Οι προσπάθειες εξάλειψης συνεχίζονται μετά την επανεισαγωγή των σαλιγκαριών το 2011.

«Η CBP βρίσκεται στην πρώτη γραμμή 24/7, ψάχνοντας για οτιδήποτε εισέρχεται στη χώρα μας, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει τους πολίτες μας», λέει ο Lee Deloatch, διευθυντής CBP στην Ατλάντα.

Τα σαλιγκάρια μεταφέρθηκαν στο USDA για αξιολόγηση και ο ταξιδιώτης δεν τιμωρήθηκε.

Πηγή: airnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook