Τα σημάδια που δείχνουν πως δεν είστε έτοιμες για νέα σχέση

τα-σημάδια-που-δείχνουν-πως-δεν-είστε-έ-1725074
UNSPLASH

Μια καλή σχέση είναι δύσκολο τόσο να βρεθεί όσο και να χτιστεί. Δεν καταλήγουν πάντα όλα τα ραντεβού σε κάτι περισσότερο, ενώ η θεωρία του «έρωτα με την πρώτη ματιά» γίνεται σπανίως -έως καθόλου- πράξη. Η αλήθεια είναι ότι πέρα από τα κοινωνικά στερεότυπα και τις πιέσεις που μας θέλουν ζευγάρια, είναι πιθανό εσείς οι ίδιες να μην νιώθετε έτοιμες για να προχωρήσετε σε κάτι πιο σοβαρό μια γνωριμία, να ερωτευτείτε, ακόμα και να βγείτε ραντεβού.

Διαβάστε παρακάτω τα πέντε σημάδια που αποδεικνύουν πως μια σχέση δεν θα είναι αυτό που χρειάζεστε αυτή τη στιγμή.

Θέλετε να επικεντρωθείτε σε άλλα πράγματα

Η δουλειά και οι υποχρεώσεις σας καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό της ημέρας σας, οπότε είναι δύσκολο να εστιάσετε και στη δημιουργία ενός δεσμού, που θα έχει αρκετές απαιτήσεις. Κι αν δεν είναι η δουλειά θα είναι οι παρέες, τα ενδιαφέροντα, οι σπουδές. Αν δεν θέλετε να είστε σε σχέση θα σκέφτεστε διαρκώς λόγους για να μην το κάνετε και αυτό δεν είναι κακό. Απλώς επικεντρώνεστε σε άλλα πράγματα, είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και τους άλλους και έτσι κανείς δεν πληγώνεται.

Νιώθετε «ανεπαρκείς»

Δηλαδή δεν νιώθετε καλά με τον εαυτό σας. Η αυτοπεποίθηση παίζει μεγάλο ρόλο σε μία σχέση, όπως ακριβώς και η έλλειψή της. Αν εσείς θεωρείτε πως υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να δουλέψετε με τον εαυτό σας, μπορείτε να το κάνετε και να πάρετε όσο χρόνο χρειαστείτε. Αν νιώθετε καλά με τον εαυτό σας, θα νιώσετε καλά και σε μία σχέση, όταν το θελήσετε.

Βιώνετε κοινωνική πίεση

Όλες οι φίλες και οι φίλοι σας έχουν γίνει ζευγάρια και έχουν αποκτήσει ακόμα και παιδιά. Νιώθετε πως μένετε πίσω, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να μπείτε σε μία σχέση. Ο φόβος της μοναξιάς και οι κοινωνικές πιέσεις δεν αποτελούν τα καλύτερα κριτήρια για να καταλάβουμε τι θέλουμε από έναν άλλο άνθρωπο. Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε να συγκρίνουμε τη ζωή μας με των άλλων. Ούτε ξέρουμε πώς ακριβώς είναι ούτε ξέρουμε αν μας ταιριάζει. Σημασία έχει να είμαστε καλά με τον εαυτό μας και με τις επιλογές μας.

Σκέφτεστε ακόμα τον πρώην σας

Το να ξεπεράσουμε μία σχέση χρειάζεται χρόνο και δουλειά με τον εαυτό μας. Πρόκειται για μια επώδυνη διαδικασία που όσο αργεί να ολοκληρωθεί τόσο μας κρατά πίσω. Ωστόσο, μπορεί να γίνει μάθημα για τις επόμενες σχέσεις στη ζωή μας. Αν βρίσκεστε ακόμα στη διαδικασία αυτή, ίσως θα ήταν καλύτερα να μην ξεκινήσετε μια καινούρια σχέση. Πάρτε τον χρόνο σας, διδαχτείτε από το παρελθόν και δοκιμάστε κάτι καινούριο όταν θα είστε πραγματικά έτοιμες.

Απλώς δεν θέλετε

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά ορισμένες φορές αγνοούμε το ένστικτό μας. Αν γνωρίζετε πώς λειτουργείτε και δεν επιθυμείτε να είστε σε μία σχέση, γιατί να την ξεκινήσετε; Ναι, μπορεί να σας έλκει εμφανισιακά ένας άνθρωπος, αλλά αν δεν μπορείτε να αφοσιωθείτε σε μία σχέση, αν η ιδέα της δέσμευσης σάς τρομάζει ή αν πιστεύετε πως μια σχέση αυτή τη στιγμή θα ήταν βάρος, τότε το καλύτερο είναι να μην εμπλακείτε.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook