Τα σημάδια που δείχνουν ότι o σύντροφός σας σάς έχει βαρεθεί

τα-σημάδια-που-δείχνουν-ότι-o-σύντροφός-1504462

Υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι σας έχει βαρεθεί και αν το πολυσκεφθείτε, είναι αυτονόητες ενδείξεις.

Κάθε σχέση ξεκινά σαν να πετάτε στους ουρανούς. Νιώθετε πεταλούδες όταν τον ή την βλέπετε, όταν ο σύντροφός σας μπαίνει στο δωμάτιο, απολαμβάνετε να ακούτε κάθε λεπτομέρεια της ημέρας του και προγραμματίζετε νέα και συναρπαστικά ραντεβού κάθε εβδομάδα. Αλλά μετά από λίγους μήνες —ή, για μερικά τυχερά ζευγάρια, χρόνια— αυτός ο ενθουσιασμός εξαφανίζεται.

Μερικές φορές, μπορεί ακόμη και να αισθάνεστε βαριεστημένοι στη σχέση σας – ή να αναρωτιέστε αν ο σύντροφός σας νιώθει έτσι. Ακούγεται οικείο;

1. Εσείς ξεκινάτε κάθε συζήτηση

Η μονόπλευρη επικοινωνία μπορεί να είναι εκπληκτικά εύκολο να χαθεί, λέει στο bestlifeonline.com ο Justin Lark, θεραπευτής στο The Ohana . «Μπορεί να πιστεύετε ότι συζητάτε με τον σύντροφό σας, ωστόσο, εσείς είστε που ξεκινάει όλες τις συζητήσεις».

Εάν πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει, σταματήστε να ξεκινάτε αυτές τις συζητήσεις και δείτε εάν ο σύντροφός σας κάνει την προσπάθεια να τις ξεκινήσει μόνος του. «Αν δεν φαίνεται να δείχνει ενδιαφέρον για την καθημερινότητά σας, τότε είναι σημάδι ότι πρέπει να μιλήσετε για το τι συμβαίνει», συμβουλεύει ο Lark. «Θα συνιστούσα απλώς να τους ενημερώσετε τι έχετε παρατηρήσει και να τους ρωτήσετε πώς νιώθουν».

2. Είναι πάντα στο τηλέφωνο

Όταν βαριόμαστε, θέλουμε να αποσπάται η προσοχή μας πιο εύκολα. Και δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να μας αποσπά την προσοχή όσο τα τηλέφωνά μας. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αν ο σύντροφός σας τρέχει συνεχώς στο τηλέφωνό του, μπορεί να έχει βαρεθεί στη σχέση σας.

«Αν βλέπετε μια ταινία και ο άλλος σας είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε δεν είναι παρόν μαζί σας συναισθηματικά», λέει. Για να διορθώσετε το πρόβλημα, προτείνει να συμμετέχετε σε δραστηριότητες που σας επιτρέπουν να είστε και οι δύο συναισθηματικά παρόντες. «Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα παιχνίδι τράπουλας, τάβλι ή σκάκι», λέει.

3. Απογοητεύεται εύκολα μαζί σας

Όλοι απογοητευόμαστε με τους συντρόφους μας περιστασιακά. Ίσως ξέχασαν να γεμίσουν το πλυντήριο πιάτων. Ή άφησαν τα βρώμικα ρούχα τους στο πάτωμα. Ωστόσο, εάν ο σύντροφός σας απογοητεύεται μαζί σας σε μεγαλύτερη συχνότητα για πιο ασήμαντα ζητήματα, μπορεί να είναι σημάδι ότι βαριέται.

«Όταν βαριόμαστε με κάποιον, υψώνουμε τοίχους και μειώνουμε την ενσυναίσθησή μας», λέει ο Jason Tuma, LCMHCA, θεραπευτής ψυχικής υγείας. «Αυτό μας εμποδίζει να κατανοήσουμε τους ανθρώπους».

Ο Tuma προτείνει να λύσετε το πρόβλημα με πράξεις συντροφικότητας, ποιοτικό χρόνο, σωματικό άγγιγμα, μικρά δωράκια και λόγια επιβεβαίωσης. «Βεβαιωθείτε ότι νιώθετε το ενδιαφέρον του όταν του κάνετε ένα κομπλιμέντο, ένα δώρο,μία τρυφερή αγκαλιά κ.λπ.». Αυτή η δραστηριότητα θα μπορούσε να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον τους.

4. Βαριέστε κι εσείς

Παραδόξως, αν εσείς οι ίδιοι βαριέστε στη σχέση σας, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι και ο σύντροφός σας βαριέται. “Συχνά αυτό που αισθάνεται ένα άτομο είναι παρόμοιο με το πώς αισθάνεται ο σύντροφός του, αν και αυτό μπορεί να εμφανίζεται με διαφορετικούς τρόπους στη σχέση”, λέει. «Έτσι, ο ένας σύντροφος μπορεί να βαριέται στη σχέση, οπότε βγαίνει περισσότερο με τους φίλους του, ενώ ο άλλος μπορεί να μείνει σπίτι και να σκέφτεται γιατί βαριέται στη σχέση του και τι πρέπει να αλλάξει».

Εάν αυτό ισχύει και στη δική σας περίπτωση, πρέπει να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση για το θέμα. Και οι δύο σύντροφοι μπορούν να νιώσουν πλήξη και είναι καλό να δώσουν μία ευκαιρία για το τι πρέπει να αλλάξει και να γίνει η σχέση τους πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook