Τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία για την δολοφονία της Αμερικανίδας – Η τρύπα που «πετάχτηκε» το πτώμα | Photos + Video

τα-σενάρια-που-εξετάζει-η-αστυνομία-γι-891594

Με αμείωτη ένταση και στοχευμένα συνεχίζονται οι έρευνες των Αστυνομικών αρχών για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ήτον, η σορός της οποίας εντοπίστηκε σε υπόγειο Γερμανικό καταφύγιο- τούνελ, τη Δευτέρα το βράδυ στην περιοχή Πυργιανά, στο Μάλεμε.

Στο κέντρο της έρευνας της Αστυνομίας βρίσκεται ξεκάθαρα πλέον η περιοχή γύρω από το Κολυμπάρι και μέχρι τα Αφράτα, καθώς οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πως ό,τι συνέβη στην Αμερικανίδα, συνέβη στην παραπάνω περιοχή, αφού όπως έχει προκύψει από την νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Κρήτης, η 60χρονη ήταν νεκρή, από τις πρώτες ώρες σχεδόν της εξαφάνισης της και δεν δολοφονήθηκε στο σημείο που βρέθηκε η σορός της.

Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ είναι τρία, αν και σε ότι αφορά στο πρώτο, οι αρχές δεν το πολυπιστεύουν, καθώς αυτό έχει να κάνει με το ενδεχόμενο η δολοφονία να σχετίζεται με την εργασία της και τις ερευνητικές της δραστηριότητες.Το δεύτερο σενάριο αφορά στην πιθανότητα η άτυχη γυναίκα να δέχθηκε επίθεση από κάποιο ενδεχομένως, ψυχικά διαταραγμένο άτομο.

Το τρίτο σενάριο, που εξετάζεται, αφορά σε τροχαίο ατύχημα, που μετέπειτα εξελίχθηκε σε εγκληματική ενέργεια. Ο δράστης, ενδέχεται να χτύπησε στο δρόμο την Αμερικανίδα με το όχημά του και ευρισκόμενος υπό το κράτος πανικού, επέλεξε -όταν συνειδητοποίησε το έγκλημά που διέπραξε- να ξεφορτωθεί το πτώμα, ρίχνοντας το στο σημείο που βρέθηκε.

Παράλληλα βέβαια με όλα αυτά, οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται και σε άτομα που γνώριζαν την ύπαρξη των γερμανικών καταφυγίων.Προφανώς θεωρούν οι Αστυνομικοί, πως το άτομο ή τα άτομα που μετέφερε την γυναίκα στο συγκεκριμένο σημείο, ήταν γνώστες όχι μόνο της περιοχής, αλλά γνώριζαν και τα επίμαχα καταφύγια, αλλά και το πώς ασφαλώς μπορούν να προσεγγίσουν στις εισόδους τους – εξόδους τους που για πολλούς ήταν αόρατες.

Όπως βλέπετε εξάλλου και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpanews.gr από αυτήν τρύπα, που είναι στο έδαφος, τριγυρισμένη από ελαιόδεντρα, ο δράστης ή οι δράστες «πέταξαν» το άψυχο σώμα, της διακεκριμένης Αμερικανίδας βιολόγου, ελπίζοντας πως δεν θα καταφέρει να τη βρει κανείς, αφού ίσα ίσα περνάει λίγο φως.Χαρακτηριστικό είναι ότι το άνοιγμα της τρύπας, που βρίσκεται πάνω από το δαιδαλώδες σπήλαιο, που οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως πολυβολείο, χωράει άνετα στο πλάτος έναν ευτραφή άνδρα, πόσο μάλλον μία γυναίκα, όπως η καλλίγραμμη και αδύνατη, Σούζαν Ήτον. Την περίοδο του πολέμου χρησίμευε ως μέσο εξαερισμού της σπηλιάς. Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας ακριβώς πάνω από την επίμαχη τρύπα, για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να μην πέσει κάποιος περαστικός μέσα, το σημείο έχει καλυφθεί με ένα μεταλλικό τελάρο.Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο, η βιολόγος να μεταφέρθηκε εκεί, όχι από ένα μόνο άτομο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως εκτός από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων που έχει αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης η οποία έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις, καθώς το θύμα ήταν ιδιαίτερα προβεβλημένο στο χώρο του, στις έρευνες λαμβάνει μέρος και το Τμήμα Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας στην Κρήτη, που όπως είναι γνωστό είχε αναλάβει και την εξιχνίαση της απαγωγής Λεμπιδάκη.

Φυσικά καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των ερευνών αναμένεται να έχουν τα ευρήματα από τα όσα συνέλεξε το κλιμάκιο του Εγκληματολογικού που βρέθηκε στα Χανιά λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό της σορού της Αμερικανίδας βιολόγου.

Τα αποτελέσματα θα είναι στην διάθεση της Αστυνομίας του νησιού πολύ άμεσα.

Zarpanews.gr

4 thoughts on “Τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία για την δολοφονία της Αμερικανίδας – Η τρύπα που «πετάχτηκε» το πτώμα | Photos + Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook