Τα ρίχνει τώρα στην… ΕΜΥ η κυβέρνηση – Τους αδειάζουν Κολυδάς και Καλλιάνος

τα-ρίχνει-τώρα-στην-εμυ-η-κυβέρνηση-1364858

Τελικά λύθηκε το μυστήριο για το ποιος φταίει για το χάος στην Αττική, στους δρόμους, τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό και τα χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Και δεν είναι άλλος από την ΕΜΥ, όπου σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου που μίλησε στο Μega και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ναι μεν η ΕΜΥ προειδοποίησε για τον χιονιά, αλλά όχι για τόσο πυκνή χιονόπτωση.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η ΕΜΥ έπεσε έξω ως προς την ώρα έναρξης και την ένταση του φαινομένου και γι αυτό δεν απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στην Αττική Οδό και στην Εθνική από το πρωί. «Η κυβέρνηση λέει την αλήθεια και αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Και σας λέω ότι δεν υπήρχε καμία πρόγνωση για τέτοιας έντασης φαινόμενο και ταχύτητα. Δεν υπήρχε καμία πρόγνωση που θα μας επιβάλει την σκέψη μιας απόφασης καθολικής αργίας από Δευτέρα. Η εξέλιξη του φαινομένου ξεπέρασε τις προγνώσεις» είπε μεταξύ άλλων.

Φυσικά η ΕΜΥ και ενημέρωσε έγκαιρα και θυμόμαστε όλοι τον Θοδωρή Κολυδά να δηλώνει και στο Star και πρωτίστως στην ενημέρωση μετά τις συσκέψεις ότι θα έχουμε και χιονοκαταιγίδες.

Μάλιστα αμέσως μετά τον κ. Οικονόμου στο Mega βγήκε και ο πολιτευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος του καναλιού ο οποίος άδειασε τον Γιάννη Οικονόμου και υποστήριξε τους συναδέλφους του λέγοντας ότι και στην ώρα και στην ένταση των φαινομένων έπεσαν μέσα.

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Κολυδάς σημειώνει στο iEidiseis ότι ο ιστορικός χιονιάς αποτυπώθηκε και χρονικά και στο μέγεθός του. Παράλληλα, ο Θοδωρής Κολυδάς στο site του και πριν τις δηλώσεις Οικονόμου έγραψε:

Και κατέληξε λέγοντας: Σχετικά με τη χρονική έναρξη της κακοκαιρίας οι προγνώσεις της ΕΜΥ ήταν ακριβείς τόσο στις επίσημες προγνώσεις στην ιστοσελίδα της, όσο και στις σχετικές συσκέψεις στη ΓΓΠΠ, όπου μετείχα και, φυσικά δεν εκπροσωπούσα τον εαυτό μου, αλλά ολόκληρη την ΕΜΥ ως υπηρεσία. Στην προχθεσινή σύσκεψη μελετώντας Online τα δεδομένα, τα οποία προέβαλα και σε όλους τους συμμετέχοντες, τόνισα ότι η κακοκαιρία στην Αττική τελικώς θα ξεκίναγε νωρίτερα, απ’ οτι έδειχναν τα πρώτα στοιχεία που αρχικά τους είχα παρουσιάσει από το σχετικό Powerpoint. Συνεπώς όλοι είχαν εικόνα του τι θα επακολουθούσε.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook