Τα «σκαμπανεβάσματα» των κρουσμάτων στην Κρήτη και ο μειωμένος αριθμός νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ

τα-σκαμπανεβάσματα-των-κρουσμάτων-1209826

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα κάνει «σκαμπανεβάσματα» σε όλη την χώρα και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα για νέα μέτρα και τέταρτο κύμα της επιδημίας.

Από την Παρασκευή έως το Σάββατο τα κρούσματα ανήλθαν στα 1.001, ενώ την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 619. Ωστόσο οι νοσηλείες στις Μ.Ε.Θ παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα – 177 και τις δύο ημέρες.

Στην Κρήτη, την τελευταία εβδομάδα ο κορονοϊός περικλείει το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, ενώ τα Χανιά παίρνουν «ανάσα» καθώς μετά από καιρό βρίσκεται με μονοψήφιους αριθμούς καθημερινά.

Παρά την έκρηξη που σημειώνει το Ρέθυμνο, ο αριθμός των νοσηλευόμενων, μένει χαμηλός, όπως και στην υπόλοιπη Κρήτη! Άξιο αναφοράς είναι επίσης, πως το νοσοκομείο Χανίων, δεν έχει ούτε έναν ασθενή στην εντατική, ένα θετικό στοιχείο!

Ειδικότερα, οι ασθενείς με κορονοϊό στα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι μόλις 26, με τους 21 να βρίσκονται σε μονάδα Covid και τους 5 να βρίσκονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

  • Στο ΠΑΓΝΗ: συνολικά 8 ασθενείς, 4 σε κλινική, 4 στην ΜΕΘ
  • Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο: συνολικά 8 ασθενείς, 7 σε κλινική, 1 στην ΜΕΘ
  • Στο Νοσοκομείο Χανίων: συνολικά 8 ασθενείς στην κλινική Covid
  • Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 1 ασθενής στην κλινική Covid
  • Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 1 ασθενείς στην κλινική Covid

zarpanews.gr

One thought on “Τα «σκαμπανεβάσματα» των κρουσμάτων στην Κρήτη και ο μειωμένος αριθμός νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ

  1. It is all very well to point out the low hospitalization of Covid sufferers at the moment but what young people should be aware of is «long covid». They may not get sick enough for hosptal but the disease can stay around for ages and cause damage to the heart and lungs long term.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook