Τα πτηνά των Χανίων και της Κρήτης μέσα σε 30 φωτογραφίες – Εγκαινιάστηκε η πρώτη υπαίθρια έκθεση στον Δημοτικό Κήπο | Video+Photos

τα-πτηνά-των-χανίων-και-της-κρήτης-μέσα-1698854

Εικόνες αλλά και ονόματα πτηνών των Χανίων και της Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι περάσουν από την έκθεση «Πτηνά της Κρήτης» που φιλοξενείται στον Δημοτικό Κήπο και την οποία διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και 10 γνωστοί Χανιώτες φωτογράφοι της άγριας φύσης. Πρόκειται για την πρώτη έκθεση που πραγματοποιείται σε εξωτερικό δημόσιο χώρο και η οποία εγκαινιάστηκε το πρωί της Πέμπτης.

Ο φωτογράφος Γιώργος Μπαλαδάκης αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά των φωτογραφιών και πως οι φωτογράφοι που συμμετέχουν ασχολούνται πολλά χρόνια με την φωτογράφιση της άγριας φύσης:

«10 συν εμένα φωτογράφοι Χανιώτες εκθέτουμε φωτογραφίες από πτηνά της Κρήτης και περισσότερα από το νομό Χανίων και για πρώτη φορά υπαίθρια, στον Δημοτικό Κήπο Χανίων. Οι φωτογραφίες πέραν της καλής ποιότητας λήψεως και εκτύπωσης είναι ένα δύσκολο θέμα που απαιτεί υπομονή, επιμονή, εξοπλισμό, ψάξιμο και οι περισσότεροι φωτογράφοι αν όχι όλοι, έχουν ασχοληθεί πάρα πολλά χρόνια. Ίσως να είμαι ο νεότερος ΄φωτογράφος σε αυτό το είδος της έκθεσης. Υπάρχουν φωτογράφοι που δουλεύουν πάνω σε αυτό το κομμάτι 25 χρόνια και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι τα πτηνά που ψάχνουν οι φωτογράφοι, δεν είναι απλά ότι μπορούν να βρουν οτιδήποτε κινείται μπροστά τους, αλλά το ψάχνουν σαν είδος, σαν σπανιότητα, ψάχνουν τα πάντα γύρω από το είδος, που μένουν, πότε έρχεται. Είναι 30 φωτογραφίες, έχουμε βγάλει τέσσερις ανά άτομο, 60*90 διάσταση τουλάχιστον εγγύηση 3 χρόνων εξωτερικής χρήσης».

Ο νεαρότερος σε ηλικία φωτογράφος που συμμετέχει στην έκθεση είναι ο 17χρονος σήμερα Μάριος Παπαδομανωλάκης,ο οποίος έχει ήδη εμπειρία 10 ετών:

«Ασχολούμαι με την φωτογραφία από επτά χρονών ερασιτεχνικά, από τον πατέρα μου, που μου έμαθε τους τρόπους. Έχω μια μεγάλη αγάπη, πηγαίνοντας έξω, φωτογραφίζω την άγρια φύση της Κρήτης μας. Νιώθω πολύ ωραία γιατί μπορούμε να δείξουμε ότι η ζωή στην Κρήτη είναι πολύπλοκη, δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε στις πόλεις».

Ο φωτογράφος Μάνος Παπαδομανωλάκης τόνισε πως «είναι μια ευκαιρία να βγεις έξω στην φύση, να περπατήσεις και να γνωρίσεις την ορνιθοπανίδα της Κρήτης. Είναι ένα διαφορετικό είδος φωτογράφισης, μπορώ να πω είναι ένα δύσκολο είδος, γιατί χρειάζεται μεγάλη υπομονή, επιμονή και έναν πολύ καλό εξοπλισμό».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης πως η έκθεση θα μείνει για αρκετούς μήνες στον Δημοτικό Κήπο, με σκοπό να αποτελέσει έναυσμα και για μελλοντικές εκθέσεις σε δημόσιο χώρο:

«Αποφασίσαμε η έκθεση αυτή να γίνει εδώ, στα κάγκελα του Δημοτικού Κήπου, όπου καθημερινά Χανιώτες και Χανιώτισσες αλλά και επισκέπτες της πόλης διαβαίνουν. Με αυτόν τον τρόπο συνδέουμε την γνώση που έχουν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν αφιερώσει πολλές ώρες περιμένοντας την στιγμή για το κατάλληλο κλικ και αυτή η στιγμή αποτυπώνει όχι μόνο την καλλιτεχνική τους ικανότητα αλλά και τις γνώσεις τους γύρω από τα πτηνά, καθώς το έχουν αναλύσει πολύ και μας μεταφέρουν το όνομα κάθε πτηνού».

Στην έκθεση, η οποία θα παραμείνει για αρκετό διάστημα στην περίφραξη, συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Τάκης Δασκαλάκης, Γιώργος Μπαλαδάκης, Γιώργος Παπαδομανωλάκης, Μάνος Παπαδομανωλάκης, Μάριος Παπαδομανωλάκης, Πάνος Περαντωνάκης, Αναστάσιος Σακούλης, Νίκος Σαμαριτάκης, Φώτης Σαμαριτάκης, Αντώνης Χάμπας.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook