Τα πρώτα Χανιωτάκια που σάρωσαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις | Photos

τα-πρώτα-χανιωτάκια-που-σάρωσαν-στις-π-884579

Χαρά, χαμόγελα και αισιοδοξία για επιτυχία στις σχολές που θα επιλέξουν, ήταν τα συναισθήματα που κατέκλυσαν τα Χανιωτάκια που είδαν τις βαθμολογίες τους για τα μαθήματα που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις φέτος.

Το zarpanews.gr συνομίλησε με κάποιους από τους μαθητές που «έσπασαν τα κοντέρ» και κατάφεραν να αριστεύσουν στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα που έδωσαν το προηγούμενο διάστημα:

  • Εύα Φραγκονικολάκη-19.142 μόρια

    Η Εύα Φραγκονικολάκη είναι από τους Χανιώτες μαθητές που αρίστευσαν στις εξετάσεις και κατάφερε να συγκεντρώσει 19.142 μόρια και θέλει να περάσει Χημικός Μηχανικός στην Αθήνα.

    Η ίδια σύμφωνα με την εμπειρία της, συμβουλεύει τους επόμενους υποψήφιους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις: «Μην αφήσετε το άγχος να σας καταβάλλει. Δεν είναι μονόδρομος οι εξετάσεις είναι μία σημαντική εμπειρία, ότι και να γίνει υπάρχουν εναλλακτικές, όσο ψυχοφθόρα και απογοητευτική είναι η διαδικασία».

  • Πάνος Μιχελάκης-18.692 μόρια

    Χαρούμενος και αισιόδοξος για το μέλλον είναι ο Πάνος Μιχελάκης ο οποίος συγκέντρωσε 18.692 μόρια ενώ έχει στόχο τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) είτε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα, είτε στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά.

    Για την εμπειρία του είπε ότι η χρονιά ήταν δύσκολη και από το φόρτο και από ψυχολογικής άποψης. «Στο τέλος πάντα παίζει ρόλο και η τύχη ανεξάρτητα από την προετοιμασία και της δυνατότητες του υποψηφίου. Βοηθάνε πολλά στην προετοιμασία του καθένα όπως και το φροντιστήριο, όπως και εμένα.» συμπλήρωσε.

  • Διομήδης Τζατζιμάκης-18.562 μόρια

    Ως μια ωραία εμπειρία που σε ωριμάζει, χαρακτήρισε τις Πανελλαδικές ο Διομήδης Τζατζιμάκης που έβγαλε 18.562 μόρια και «βάζει πλώρη» για τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

    «Οι μαθητές να το δουν σαν μια καινούργια εμπειρία. Να το εκμεταλλευτούν όμως όσο μπορούν και να θυμούνται ότι όσο και αν προσπαθήσει και όσο και αν γράψει ο καθένας, είναι επιτυχία.» δήλωσε για την όλη εμπειρία αυτής της χρονιάς που πέρασε.

  • Γιώργος Σταυγιανουδάκης-18.230 μόρια

    Ο Γιώργος Σταυγιανουδάκης κατάφερε να γράψει καλά και έβγαλε 18.230 μόρια, ενώ έχει στόχο τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) στπ Πολυτεχνείο Κρήτης στα Κουνουπιδιανά.

    Η εμπειρία ήταν ιδιαίτερη σύμφωνα με τα όσα λέει, ξεκινά με άγχος και πολύ διάβασμα, ενώ σαν συμβουλή στους επόμενους είπε ότι δεν πρέπει να γίνονται υπερβολές, ούτε να υπάρχει υπερβολικό άγχος αφού ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Συμπλήρωσε πως με συστηματικό διάβασμα από νωρίς και με πρόγραμμα, η επιτυχία είναι σίγουρη.

  • Θοδωρής Μυλωνάκης-17.695 μόρια

    Στη Σχολή Ικάρων Ιπτάμενων στην Αθήνα βάζει πλώρη ο Θοδωρής Μυλωνάκης, ο οποίος συγκέντρωσε 17.695 μόρια και ως συμβουλή για τους επόμενους που θα δώσουν είπε: «Θέλει προσπάθεια αλλά και να έχεις έναν συγκεκριμένο στόχο, βοηθάει αυτό σε όλες τις δυσκολίες που περνάς. Δεν χρειάζεται να επαναπαύεται κανείς μέχρι το τέλος, ενώ ο στόχος είναι αυτό που θα βλέπει κανείς για να συνεχίζει να προσπαθεί».

Η διαδικασία συνεχίζεται από την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Ιουλίου, οπότε οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση»), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, και είναι αποκλειστική.

Η ανακοίνωση των βάσεων στις τριτοβάθμιες σχολές θα γίνει τα τέλη Αυγούστου, με τους υποψηφίους να μαθαίνουν τότε και επίσημα τη σχολή που εισάγονται.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook