Τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος για την «έξυπνη πόλη» που υλοποιεί ο δήμος Χανίων

τα-πρώτα-αποτελέσματα-του-προγράμματ-1003199

Παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος Smart Cities, το οποίο υλοποιεί ο δήμος Χανίων.

Όπως είπε η κα Σεβαστή Πολυχρονάκη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής, ο δήμος Χανίων, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος εκπόνησε δύο σημαντικές μελέτες, όπου η μια αφορά στο τι δράσεις πρέπει να υλοποιήσουν τα Χανιά για να γίνουν μια «έξυπνη πόλη» και η δεύτερη δράση στο τι πρέπει να κάνει ο δήμος Χανίων για να αποκτήσει η πόλη μια συγκεκριμένη ταυτότητα.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο για την πλήρη εφαρμογή των δράσεων έξυπνης πόλης και του Στρατηγικού Σχεδίου Marketing για τον προσδιορισμό της ταυτότητας των Χανίων (city marketing, city branding)

Όπως είπε η κα Πολυχρονάκη, μέσω του προγράμματος έγινε προσπάθεια για να αναδειχθεί και η ενδοχώρα του δήμου Χανίων. Ειδικότερα, κατεγράφησαν ενενήντα σημεία, για τα οποία δημιουργήθηκε ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει να πλατφόρμα τουρισμού σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, που άμεσα θα μπορεί να αποτελεί εργασία ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος του τόπου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκε επίσης και το ολοκληρωμένο σύστημα υποβολής παραπόνων και των αιτημάτων των πολιτών του δήμου Χανίων.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Γιάννης Γιαννακάκης είπε πως πρόκειται για πρωτοποριακές δράσεις που μπορούν να ενδυναμώσουν τους πολίτες στην χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, και που παράλληλα μπορούν βοηθήσουν τους πολίτες στο να βελτιώσουν χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες εφαρμογές την καθημερινότητα τους.Zarpanews.gr

One thought on “Τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος για την «έξυπνη πόλη» που υλοποιεί ο δήμος Χανίων

  1. Πρωτοπορία, φοβερά αποτελέσματα, αεροδιαστημική τεχνολογία και… 45 οκάδες κενολογία.
    Κανένα δρόμο θα επισκευάσουμε;;;;
    Η θα πρέπει να μπούμε στη πλατφόρμα με το « ολοκληρωμένο σύστημα υποβολής παραπόνων και των αιτημάτων των πολιτών του δήμου Χανίων» για να δηλώσουμε οτι δέκα μέτρα από το δημαρχείο ο δρόμος είναι λες και τον έχουν βομβαρδίσει;;;
    Δεν τον βλέπουν άραγε; Δεν ακούν τα αμάξια που καταχτυπιούνται να περάσουν και τους οδηγούς να κελαηδάνε στα Γαλλικά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook