Τα πράγματα στο σπίτι που ξεχνάτε να ανανεώσετε συχνά

τα-πράγματα-στο-σπίτι-που-ξεχνάτε-να-αν-1188363

Πότε αλλάξατε για τελευταία φορά την οδοντόβουρτσά σας, βάλατε καινούργια μαξιλάρια ή πλύνατε τα πινέλα του μακιγιάζ σας; Πράγματα που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση στο σπίτι, τα οποία ξεχνάτε να ανανεώσετε συχνά, εις βάρος, μάλιστα, της υγείας σας.

Οδοντόβουρτσα

Σύμφωνα με το thehealthy.com, διεθνούς φήμης οδοντιατρική εταιρεία συνιστά να αντικαθιστάτε την οδοντόβουρτσά σας κάθε τρεις μήνες. Εάν, ωστόσο, παρατηρήσετε ότι οι τρίχες είναι ξεφτισμένες, αντικαταστήστε την νωρίτερα. Επίσης, αποτελεί καλή ιδέα να αντικαταστήσετε την οδοντόβουρτσά σας σε περίπτωση που αρρωστήσετε ώστε να αποφύγετε τη διάδοση μικροβίων σε άλλες οδοντόβουρτσες που βρίσκονται κοντά.

Πινέλα μακιγιάζ

Τα χρησιμοποιείτε σχεδόν κάθε μέρα και σπάνια τα πλένετε, γι’ αυτό η καλύτερη λύση είναι να τα αντικαταστήσετε. Αν παρατηρήσετε ότι οι τρίχες στα πινέλα σας ξεφτίζουν ή δεν θυμάστε την τελευταία φορά που τα αντικαταστήσατε, καλύτερα να τα πετάξτε! Αν θέλετε, ωστόσο, να διαρκέσουν, περισσότερο δείτε πώς μπορείτε να καθαρίζετε τα πινέλα μακιγιάζ σας χωρίς να τα καταστρέψετε.

Βούρτσα μαλλιών

Οι ειδικοί, αναφέρει το thehealthy.com, συνιστούν να αντικαθιστάτε τις βούρτσες μαλλιών σας κάθε ένα έως δύο χρόνια, αλλά το καλύτερο μέτρο είναι η φθορά και όχι το ημερολόγιο. Οι στρογγυλές βούρτσες, ειδικά αν τις χρησιμοποιείτε ενώ στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι, τείνουν να έχουν τη μικρότερη διάρκεια ζωής. Εάν μια βούρτσα με πλαστικές τρίχες έχει χάσει τις μικρές στρογγυλές μπάλες στην άκρη των τριχών, ήρθε η ώρα να την πετάξετε.

Ξυραφάκι

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να εξαντλήσουν το ξυραφάκι τους και το αλλάζουν όταν αρχίζουν να κόβονται ή να παρατηρούν ότι το δέρμα τους ταλαιπωρείται από αυτό. Αντιθέτως, το thehealthy.com αναφέρει ότι πρέπει να αντικαθιστάτε τα ξυραφάκια σας ή τις λεπίδες τους κάθε τρία έως τέσσερα ξυρίσματα.

Μαξιλάρια

Παρόμοια με τα στρώματα, τα μαξιλάρια φιλοξενούν ακάρεα σκόνης, γι΄ αυτό και ένα καλό χρονικό διάστημα μέχρι την επόμενη αντικατάστασή τους είναι τα δύο έως τρία χρόνια, σύμφωνα με το thehealthy.com. Ωστόσο, εάν τα χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ η αλλαγή τους προτείνεται να γίνεται πάνω στο χρόνο.

Σφουγγάρι κουζίνας

Σύμφωνα με το WebMD, το σφουγγάρι της κουζίνας είναι ένας από τους μεγαλύτερους μαγνήτες μικροβίων σε ολόκληρο το σπίτι, λόγω της υγρασίας. Καθαρίστε το σφουγγάρι της κουζίνας σας βρέχοντάς το και τοποθετώντας το στο φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά για να το απολυμάνετε και να αντικαθιστάτε το σφουγγάρι σας τουλάχιστον κάθε τρεις εβδομάδες.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook