Τα πράγματα που μπορείτε να οργανώσετε στο σπίτι σας σε μισή ώρα ή και λιγότερο

τα-πράγματα-που-μπορείτε-να-οργανώσετ-1248389

Ο χρόνος γενικότερα είναι πολύτιμος με τις περισσότερες νοικοκυρές να δηλώνουν ότι ποτέ δεν είναι αρκετός για τις απαραίτητες δουλειές του σπιτιού. Αν προσπαθείτε, λοιπόν, μέσα στην ημέρα να ξεκλέψετε λίγο χρόνο για να τακτοποιήσετε κάποιους βασικούς χώρους στο σπίτι σας, δείτε παρακάτω ποιους από αυτούς μπορείτε να οργανώσετε σε μισή ώρα ή και λιγότερο.

Είσοδος σπιτιού

Η είσοδος του σπιτιού σας συχνά έχει ένα έπιπλο όπου αποθηκεύετε ένα χάος από διάφορα αντικείμενα μεικτών κατηγοριών -από παπούτσια και κλειδιά, μέχρι την αλληλογραφία σας και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας. Για να μειώσετε την ακαταστασία, λοιπόν, προμηθευτείτε ένα ανθεκτικό ράφι τριών επιπέδων όπου θα ταξινομήσετε όλα τα αντικείμενά σας. Τα παπούτσια σας στο κάτω κάτω επίπεδο και στα υπόλοιπα διάφορα άλλα αντικείμενα, τα οποία μπορείτε να ομαδοποιήσετε κρεμώντας γάντζους για κλειδιά και χρησιμοποιώντας καλάθια για την αλληλογραφία σας κ.α.

Καθημερινή τσάντα

Οι πιθανότητες είναι ότι το τελευταίο διάστημα με την καραντίνα δεν χρησιμοποιήσατε και πολύ την καθημερινή σας τσάντα. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να θυμηθείτε τι έχετε μέσα σε αυτήν και να ξεκαθαρίσετε το τοπίο! Αρχικά, ξεδιαλύνετε τα σκουπίδια από τα ξεχασμένα αντικείμενα! Στη συνέχεια, πετάξτε όλα τα σκουπίδια και επανατοποθετήστε στην τσάντα σας μόνο ό,τι χρειάζεστε απαραιτήτως. Οτιδήποτε περιττό δεν έχει θέση σε αυτήν. Ωστόσο, αντί να πετάτε απλά τα απαραίτητα αντικείμενα χύμα στην τσάντα σας, τοποθετήστε τα σε έναν οργανωτή τσαντών με ειδικά τμήματα. Αυτό καθιστά τα πάντα εύκολα προσβάσιμα, οπότε δεν χρειάζεται να «ανασκαφές» την τσάντα σας για αυτό το πράγμα που ποτέ δεν φαίνεται να βρίσκετε. Επιπλέον, αυτή η επιλογή καθιστά την εναλλαγή της καθημερινής σας τσάντας μια πανεύκολη υπόθεση, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταφέρετε το ένθετο και να έχετε όλα όσα χρειάζεστε μαζί σας, με μία μόνο κίνηση!

Κομοδίνο

Δημιουργήστε ένα πιο ξεκούραστο περιβάλλον ύπνου στο υπνοδωμάτιό σας καθαρίζοντας την ακαταστασία από το κομοδίνο σας. Αυτός ο σκονισμένος σωρός περιοδικών, που δεν έχετε διαβάσει ποτέ τελικά πριν πέσετε για ύπνο, μπορεί να μεταφερθεί στο σαλόνι. Διατηρήστε μόνο ό,τι χρησιμοποιείτε στο κομοδίνο σας όπως το ένα βιβλίο που διαβάζετε αυτήν τη στιγμή, ένα περιοδικό και ένα στυλό. Η αποθήκευση όλων σε έναν οργανωτή διατηρεί τα πράγματα αρκετά τακτοποιημένα. Ίσως θέλετε επίσης να προσθέσετε κάτι που σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα ή που σας κάνει ευτυχισμένους, όπως η κορνίζα ενός αγαπημένου σας προσώπου, αλλά και πάλι ακολουθήστε μια πιο μίνιμαλ πρακτική.

newsbeast.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook