Τα πιο πρόωρα δίδυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο γεννήθηκαν στις 22 εβδομάδες

τα-πιο-πρόωρα-δίδυμα-στο-ηνωμένο-βασίλ-1378347

Δίδυμα αγόρια κατάφεραν να νικήσουν τις προβλέψεις και να κρατηθούν στη ζωή παρά το γεγονός ότι γεννήθηκαν στις 22 εβδομάδες και πέντε ημέρες.

Πρόκειται για τα πιο πρόωρα δίδυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με μηδενική πιθανότητα επιβίωσης, αφού γεννήθηκαν περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από το νόμιμο όριο των αμβλώσεων. Ο νόμος για τις αμβλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ορίζει ότι οι γυναίκες μπορούν να διακόψουν μια εγκυμοσύνη έως και τις 24 εβδομάδες.

Η Harley και ο Harry Crane συνελήφθησαν μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης και κανείς δεν περίμενε να φανούν τόσο βιαστικοί. Ωστόσο οι μικροί ήρωες, τώρα 13 εβδομάδων, δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να καταπλήξουν τους γιατρούς αλλά και τους γονείς τους.

Η πορεία της υγείας τους κρίνεται άκρως ικανοποιητική και έτσι σε μερικές εβδομάδες αναμένεται να βρεθούν για πρώτη φορά στο σπίτι τους! “Οι γιατροί έλεγαν ότι τα μωρά δεν θα επιζούσαν. Ήμουν ακόμη δύο εβδομάδες μακριά από αυτό που η επιστήμη θεωρεί βιώσιμο και τα μωρά είχαν 0% πιθανότητα επιβίωσης” τόνισε η μητέρα.

Οι γιατροί δεν υποχρεούνται να παρέμβουν ιατρικά σε μωρά που γεννήθηκαν πριν από την 24η εβδομάδα κύησης, καθώς δεν θεωρείται πιθανό να ζήσουν. Τη στιγμή της γέννας, στις 26 Οκτωβρίου 2021, η γυναίκα απείχε ακόμη 30 ώρες από το όριο των 23 εβδομάδων – αλλά οι γιατροί επέλεξαν να παρέμβουν αφού τα μωρά της έδειξαν σημεία ζωής όταν γεννήθηκαν.

Έτσι, τα αγοράκια διασωληνώθηκαν και μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ όπου παρέμειναν σε αναπνευστήρες καθώς οι γιατροί εργάζονταν σκληρά για να σώσουν τα πρόωρα μωρά. Και από ότι φαίνεται τα κατάφεραν!

Πηγή: ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook