Τα πιο light κοτοπιτάκια φτιαγμένα με τορτίγια αντί για σφολιάτα

τα-πιο-light-κοτοπιτάκια-φτιαγμένα-με-τορτ-1649888

Τα κοτοπιτάκια είναι ένα ευέλικτο και νόστιμο σνακ που μπορείς να απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ενώ παραδοσιακά παρασκευάζονται με σφολιάτα, η χρήση τορτίγιας μπορεί να δημιουργήσει μια πιο ελαφριά, πιο υγιεινή εκδοχή που εξακολουθεί να έχει μια γευστική δυναμική.

Παρακάτω θα δεις πώς να φτιάξεις τα πιο ελαφριά κοτοπιτάκια χρησιμοποιώντας τορτίγιες.

Συστατικά:

  • Τορτίγιες
  • Στήθος κοτόπουλου
  • Κρεμμύδι
  • Σκόρδο
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Κάρι
  • Πάπρικα
  • Μπαχαρικά κοτόπουλου
  • Τριμμένο τυρί

Εκτέλεση:

  • Προσθέτουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι, αλατίζουμε, τα μπαχαρικά.
  • Κόβουμε την τορτίγια στη μέση, και προσθέτουμε το στήθος κοτόπουλου και τυρί, σαν γέμιση. Τυλίγουμε τα πιτάκια.
  • Τέλος, ψήνουμε σε ένα τηγάνι ή στη σχάρα.

Η χρήση τορτίγιας αντί για σφολιάτα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσεις μια πιο ελαφριά, πιο υγιεινή εκδοχή για οποιοδήποτε πιτάκι που εξακολουθούν να έχουν νόστιμη γεύση. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην παρασκευή και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις γευστικές σου προτιμήσεις. Είτε ψάχνεις για ένα γρήγορο γεύμα είτε για ένα νόστιμο δείπνο, αυτά τα κοτοπιτάκια είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσουν τις λιγούρες σου.

shape.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook