Τα πιο εύκολα tips για υγιή και δυνατά νύχια

τα-πιο-εύκολα-tips-για-υγιή-και-δυνατά-νύχι-1380794

Τα υγιή νύχια είναι σημαντικά για μια περιποιημένη εικόνα, είτε τα βάφετε είτε όχι. Οι ειδικοί μπορούν να βοηθήσουν στην περιποίηση των νυχιών, αλλά δεν υπάρχει πάντα ο χρόνος. Έτσι, μοιραζόμαστε μαζί σας μερικά εύκολα και χρήσιμα tips για υγιή νύχια, πράγματα που μπορείτε να κάνετε και μόνη σας στο σπίτι.

Είναι σημαντικό όταν λιμάρετε τα νύχια, η κίνηση να είναι προς την μια κατεύθυνση. Δηλαδή να μην κάνετε μπρος-πίσω την λίμα γιατί αυτό μπορεί να βλάψει τα νύχια.

Τα νύχια χρειάζονται επίσης, συχνή ενυδάτωση και θρέψη, όπως κι όλο το σώμα μας.

Ακόμα και τα βαμμένα με ημιμόνιμο βερνίκι νύχια, μπορούν να λάβουν την απαραίτητη θρέψη χάρη στα πετσάκια. Ο εύκολος τρόπος ενυδάτωσης είναι μ’ ένα λάδι νυχιών. Το βράδυ μπορείτε να περάσετε μια σταγόνα λάδι νυχιών σε κάθε νύχι και να κάνετε μασάζ στα πετσάκια για να απορροφηθεί. Αυτό θα βοηθήσει τα νύχια να δυναμώσουν.

Η nail expert και ποδολόγος Μαίρη Οικονομοπούλου, εξηγεί ότι ο τρόπος που τα νύχια μεγαλώνουν βασίζεται σε πολλούς παράγοντες – από τα γονίδια, την διατροφή, ηλικία, συνήθειες αλλά και από την φροντίδα και συντήρηση τους.

Πολύ σημαντικό είναι το να χρησιμοποιείτε μη τοξικά ξεβαφτικά νυχιών, που δεν περιέχουν ασετόν, και γυαλιστικά νυχιών, χωρίς τοξικά προϊόντα. “Τα προϊόντα περιποίησης νυχιών να είναι φυτικά για να βοηθήσουν τα νύχια σας να είναι πιο δυνατά και να μην σπάνε ή να μην ανοίγουν,” εξηγεί η ειδικός.

Εκτός από λάδι νυχιών, η nail expert προτείνει και καθημερινή χρήση της κρέμας χεριών, που βοηθάει τόσο στην ελαστικότητα του δέρματος, όσο και στη θρέψη των νυχιών.

Τέλος εξηγεί πόσο σημαντικό είναι να λαμβάνουμε συμπληρώματα διατροφής, που υποστηρίζουν υγιή, γερά και ενυδατωμένα νύχια, όπως μαγνήσιο, ωμέγα 3 και βιταμίνες Β και Ε.

Τα νύχια αξίζουν την σωστή περιποίηση για να είναι δυνατά και λαμπερά.

instyle.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook