Τα πιο απίθανα επαγγέλματα που ακολούθησαν πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ

τα-πιο-απίθανα-επαγγέλματα-που-ακολού-1197547

Ο Αμερικανός διπλωμάτης Τζον Κουίνσι Άνταμς είχε πει κάποτε πως «δεν υπάρχει τίποτα πιο αξιολύπητο στην ζωή από έναν πρώην Πρόεδρο». Παρόλο που ακούγεται λίγο σκληρό, είναι αλήθεια ότι ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσει με τι θα απασχοληθεί μετά το τέλος της θητείας του, αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι πρότινος κατείχε το υψηλότερο αξίωμα της χώρας.

Η εφευρετικότητα, ωστόσο, δεν φαίνεται ότι έλειπε σε κάποιους από αυτούς καθώς καθένας από αυτούς διάλεξε και τον δικό του πρωτότυπο για πρώην πρόεδρο δρόμο. Γνωρίζατε, λοιπόν, ότι ο Τζορτζ Ουάσινγκτον είχε ένα από τα πιο επιτυχημένα αποστακτήρια ουίσκι στη Βιρτζίνια και ότι ο Μπάρακ Ομπάμα επέλεξε να ασχοληθεί με την παραγωγή ταινιών;

Τζορτζ Ουάσινγκτον – Παραγωγός ουίσκι

Ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ και ένας από τους ιδρυτές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μετά το τέλος της θητείας του το 1797 ασχολήθηκε με την παραγωγή ουίσκι. Το αποστακτήριο του το έστησε στο σπίτι του στο Όρος Βερνόν και μέχρι το 1799 είχε εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Μάλιστα, μέχρι εκείνο το έτος και σύμφωνα με τα στοιχεία του Μουσείου Mount Vernon παρήγαγε συνολικά 41.600 λίτρα ουίσκι, ενώ το μέσο αποστακτήριο στη Βιρτζίνια μόλις 2.450. Το ουίσκι του πωλήθηκε σε κοντινούς εμπόρους μέσα σε ξύλινα βαρέλια χωρίς την ετικέτα της επωνυμίας του. Ήταν τέτοια η επιτυχία του αποστακτήριου του Ουάσινγκτον που θεωρήθηκε μία από τις πιο κερδοφόρες προσπάθειες της εποχής στο Όρος Βέρνον.

Ντουάιτ Άιζενχάουερ – Κτηνοτρόφος

Ο Άιζενχάουερ μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα στο Abilene του Κάνσας, όπου ανέπτυξε μία διά βίου αγάπη για την ύπαιθρο. Όταν αποσύρθηκε από την προεδρία το 1961, επέστρεψε στις ρίζες του και μετακόμισε στο αγρόκτημά του στο Gettysburg της Πενσυλβανίας. Εκεί, μεγάλωσε βοοειδή, καθώς και μερικές αγελάδες για άρμεγμα. Το 1967 δώρισε το συγκεκριμένο αγρόκτημα και το σπίτι του στην Εθνική Υπηρεσία Πάρκων και σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στους χώρους όπου ο 34ος πρόεδρος εξέτρεφε τα αγαπημένα του ζώα.

Μπάρακ Ομπάμπα – Παραγωγός ταινιών

Μεταξύ άλλων προσπαθειών, μετά το τέλος της θητείας του το 2017 ο Μπαράκ Ομπάμα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο γράφοντας τα απομνημονεύματά του, το βιβλίο «A Promised Land» το οποίο κυκλοφόρησε το Νοέμβριο το 2020. Ωστόσο, προέβη και σε μια εντελώς απροσδόκητη συνεργασία καθώς υπέγραψε πολυετή συμφωνία με το Netflix το 2018, σύμφωνα με την οποία οι Ομπάμα θα παρήγαγαν περιεχόμενο για την διαδικτυακή πλατφόρμα με την εταιρεία παραγωγής τους Higher Ground Productions.

Μπιλ Κλίντον – Καλλιτέχνης

Γνωρίζατε ότι ο Μπιλ Κλίντον κέρδισε δύο βραβεία Grammy μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα του Προέδρου; Ο 42ος Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι γνωστό ότι παίζει εξαιρετικά σαξόφωνο, ωστόσο τα Grammys του είναι για κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο Κλίντον κέρδισε το πρώτο του Grammy το 2004 για την αφήγηση του παιδικού βιβλίου «Wolf Track» και το δεύτερο το 2005 για την αφήγηση της αυτοβιογραφίας του, «My Life». Και ενώ ο Κλίντον ήταν ο πρώτος πρόεδρος που κέρδισε ένα βραβείο Grammy, δεν ήταν ο τελευταίος. Ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε δικό του Grammy το 2006 και το 2008 και ο Τζίμι Κάρτερ το 2007.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook