Τα περιοριστικά μέτρα ζημιώνουν για ακόμη μια φορά τους μουσικούς – Συνεχίζει να πλήττεται ο κλάδος

“Καμία απαγόρευση της κυκλοφορίας και της μουσικής στους χώρους εστίασης δεν πρόκειται να γεννήσει κλίνες, ΜΕΘ, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό” υποστηρίζει το παράρτημα Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.  Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους η απόφαση για το mini lockdown είναι ατεκμηρίωτη και ζημιώνει για ακόμη μια φορά τους εργαζομένους του κλάδου της μουσικής.

Ειδικότερα:

Η απόφαση για νέα περιοριστικά μέτρα στα Χανιά από 6 μέχρι 13 Αυγούστου δεν φέρνει μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Η πραγματική διασπορά γίνεται στους μεγάλους χώρους εργασίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Την ίδια στιγμή τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο και μεταφράζονται επιλεκτικά ανάλογα με τις ανάγκες τις οικονομίας ενώ ως μοναδικό μέτρο προβάλλεται διαρκώς και μόνο η ατομική ευθύνη.

Καμία απαγόρευση της κυκλοφορίας και της μουσικής στους χώρους εστίασης δεν πρόκειται να γεννήσει κλίνες, ΜΕΘ, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν θα ενισχύσει τις δομές υγείας του νομού οι οποίες είναι υποστελεχομένες.

Ειδικότερα η απαγόρευση της μουσικής στους χώρους εστίασης την συσχετίζει χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση και αυθαίρετα με τον συνωστισμό και τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Το πραγματικό αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων είναι η απαγόρευση του δικαιώματος στην εργασία πολλών συναδέλφων ύστερα από μήνες παρατεταμένης διακοπής του συνόλου σχεδόν των μουσικών εκδηλώσεων.

Η παραπάνω απόφαση είναι ατεκμηρίωτη και ζημιώνει για ακόμη μια φορά τους εργαζομένους του κλάδου μας.

1. Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία θα πρέπει να αποζημιώσουν άμεσα τους μουσικούς που πλήττονται από τη συγκεκριμένη απόφαση.
2. Για τις παραστάσεις που διοργανωτής είναι η Περιφέρεια και ο Δήμος και που με δική τους απόφαση δεν θα πραγματοποιηθούν να αποζημιώσουν τους καλλιτέχνες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ