Τα πέντε πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις στο κρεβάτι σου

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε το κρεβάτι για αρκετά πράγματα που μπορούμε -και θα έπρεπε- να κάνουμε αλλού. Ωστόσο οι επιστήμονες τονίζουν ότι το κρεβάτι μας θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για ύπνο και σεξ, για το καλό της υγείας μας.

Αυτά είναι τα πέντε πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις στο κρεβάτι σου:

Τηλεόραση πριν τον ύπνο

Τις περισσότερες φορές απλά αφήνουμε την τηλεόραση αναμμένη με την ελπίδα ότι θα μας πάρει γρηγορότερα ο ύπνος. Και σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε. Η ακτινοβολία της οθόνης μειώνει την παραγωγή της μελατονίνης – της ορμόνης που εύθυνεται για τον ύπνο μας. Οι ανοιχτές οθόνες προκαλούν «διαταραχές» στην παραγωγή της, με αποτέλεσμα να στριφογυρνάμε στο μαξιλάρι.

Φαγητό στο κρεβάτι

Το φαγητό στο κρεβάτι δεν είναι ικανό να προκαλέσει μόνο λαδιές στα σεντόνια. Συγκεκριμένα, όλα τα ψίχουλα από τα φαγητά -και ιδίως από τα γλυκά- μπορούν να προσελκύσουν από τα ακάρεα που βρίσκονται στο στρώμα σου, μέχρι μυρμήγκια, μύγες και φυσικά…κατσαρίδες. Οπότε αν δεν θέλεις να τρως με παρέα, καλύτερα να μετακομίσεις στο τραπέζι της κουζίνας.

Χαζεύοντας στο smartphone

Συγκεκριμένα τα smartphones μας παράγουν τόσο μεγάλη ακτινοβολία, που δεν επηρεάζουν μόνο την ποιότητα του ύπνου αλλά και το εσωτερικό μας ρολόι. Το γνωστό -πλέον- σε όλους μπλε φως που εκπέμπουν τα smartphones, τα ipad και οι λοιπές συσκευές, θα σε κάνουν να σηκώνεσαι κάθε πρωί κουρασμένος και με μειωμένη απόδοση, σαν να κοιμήθηκες μόλις μία ώρα. Οι επιστήμονες δεν συμβουλεύουν απλά να μην κοιτάμε τα κινητά πριν τον ύπνο, αλλά να τα κλείνουμε και να τα τοποθετούμε σε άλλα δωμάτια.

Θυμός στο/στη σύντροφο μας

Η καθημερινότητα στη δουλειά κουράζει. Ανεβάζει το άγχος, γιγαντώνει τα νευρά μας και τελικά μας φορτίζει ψυχολογικά ακόμη και όταν έχουμε πλέον γυρίσει στο σπίτι. Δυστυχώς, όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτό, αποτελούν τον εύκολο στόχο για να ξεσπάσουμε πάνω τους τα νεύρα μας. Αν μένεις στην ίδια κατοικία με την σύντροφό σου, προσπάθησε να αφήσεις τον θυμό στην άκρη και ξεκίνα τις αγκαλιές. Μπορεί να σου ακούγεται χαζορομαντικό, αλλά οι αγκαλιές απελευθερώνουν ενδορφίνες, οι οποίες όχι μόνο θα χαλαρώσουν τα πράγματα ανάμεσά σας, αλλά θα σας βοηθήσουν να έχετε και καλύτερο ύπνο.

Δουλειά

Έχουμε την εντύπωση πως αν απαντήσουμε σε 5 emails στις 9 το βράδυ, θα μας κάνει πιο παραγωγικούς. Θα μας δώσει περισσότερο χρόνο για την επόμενη μέρα και λιγότερες ευθύνες. Οι ευθύνες όμως δεν σταματούν ποτέ και ένας επαγγελματίας που υστερεί σε υγεία δεν πρόκειται να φτάσει μακριά. Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η ενασχόληση με οποιαδήποτε δουλειά πριν τον ύπνο, αυξάνει τις πιθανότητες να αποκτήσουμε αϋπνίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΗ λαμπερή ανεμελιά του καλοκαιριού στο Ελαφονήσι | Photos
Επόμενο άρθροΣε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ θα κατεβούν οι κτηνοτρόφοι των Χανίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ