Τα πέντε πιο επικίνδυνα τραγούδια για οδήγηση (και τα πέντε ασφαλέστερα)

τα-πέντε-πιο-επικίνδυνα-τραγούδια-για-772398

Τι καλύτερο από να κινείσαι σε άδειους δρόμους, να πατάς το γκάζι και την ίδια στιγμή να ακούς ένα από τα αγαπημένα σου τραγούδια. Τότε απολαμβάνεις πραγματικά την οδήγηση. Τι γίνεται όμως όταν ακούς ήχους που σε αποσυντονίζουν;

Μία νέα έρευνα που διεξήχθη στη Μ. Βρετανία από την εταιρεία Moneybarn, αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των τραγουδιών που τα επιλέγουν οι ίδιοι οι οδηγοί, ουσιαστικά αποτελούν κίνητρο για επικίνδυνη οδήγηση. Πιο αναλυτικά, εάν ο ρυθμός της μουσικής ξεπερνά τα 120 BPM (χτύποι/λεπτό), ίσως να έχει αρνητικό αντίκτυπο στον τρόπο οδήγησης, που συνήθως αποτυπώνεται με υψηλές ταχύτητες και παραβίαση αρκετών σημείων του Κ.Ο.Κ.

Αλλά ποια είναι τα πιο «εθιστικά» ως προς την επικίνδυνη οδήγηση τραγούδια; Η έρευνα της Moneybarn πήρε ως δείγμα τα 96 πιο δημοφιλή τραγούδια της πλατφόρμας Spotify καταλήγοντας ότι το «American Idiot» των Green Day βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Ακολουθεί το “Party in the USA» της Miley Cyrus, το «Mr. Brightside» των The Killers, το «Don’t Let Me Down» των Chainsmokers και το «Born to Run» του Bruce Springsteen. Αντίστοιχα στην πρώτη θέση των πιο χαλαρών για οδήγηση τραγουδιών βρίσκεται το κλασικό «Stairway to Heaven» των Led Zeppelin.
newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook