Τα παραλειπόμενα της Αγοράς: Τρεις απουσίες, μια παρουσία “έκπληξη” και μια ανοιχτή ομπρέλα

Ιστορική μέρα για τα Χανιά η τελευταία μέρα λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς που συνοδεύτηκε από την υπογραφή της σύμβασης για την ανακατασκευή του έργου. Ένα έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με 8,6 εκ. ευρώ και υλοποιεί ο Δήμος Χανίων με ανάδοχο την εταιρεία ΤΟΜΗ, θυγατρική του Ελλάκτωρα.

Παρόντες εκτός από τους άμεσα εμπλεκόμενους και οι δύο πρώην Δήμαρχοι: Ο Γιώργος Τζανακάκης που πριν από 25 χρόνια περίπου στη διάρκεια της θητείας του, ξεκίνησε το σχέδιο της ανακατασκευής και ο Τάσος Βάμβουκας επί θητείας του οποίου εκπονήθηκε η μελέτη.

Απόντες; Οι βουλευτές των Χανίων! Μόνο η Ντόρα Μπακογιάννη εκπροσωπήθηκε από την διευθύντρια του πολιτικού της γραφείου, κα Μποτωνάκη. Οι άλλοι τρεις; Τι πιο σημαντικό περιμένουν δηλαδή για να κατέβουν στα Χανιά;

Πάντως μια παρουσία που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ένα αδέσποτο σκυλί, εκ των θαμώνων της πλατείας.

Είναι αλήθεια ότι όλη η πλατεία θα μετατραπεί σε εργοτάξιο με αποτέλεσμα να ξεβολευτούν πολλοί…

Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι οι εργασίες πρέπει να ξεκινήσουν… χθες!

Περίτρανη απόδειξη οι ομπρέλες… που χρειάστηκε σε μερικές περιπτώσεις να ανοίξουν ακόμα και εντός του μνημείου.

Το εικονιζόμενο άνοιγμα αν και είναι δοκιμαστικό είναι αντιπροσωπευτικό του τι επικρατούσε σήμερα μέσα στην Αγορά, καθώς η στέγη είναι διάτρητη και η βροχή περνάει κανονικά σε διάφορα μέρη.

ΖΑΡΠ…

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
  ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΑΝΙΟΛΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΡΑΝΤΑ (ΚΑΙ ΒΑΛΕ) ΧΡΟΝΙΑ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΠΠΑ ΕΙΜΑΣΤΕ FOR THE FESTIVALS…
  ΖΑΡΠ και ΖΑΡΠ και ξανάΖΑΡΠ

 2. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.
  ΤΡΙΑΜΙΣΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ.
  ΠΟΣΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ?

  ΥΠΗΡΞΕ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΠΙ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ Η ΟΧΙ? ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ…..ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΤΕ ΑΡΑΓΕ;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ