Τα Πανεπιστήμια απορρίπτουν την παρουσία της ΕΛΑΣ

τα-πανεπιστήμια-απορρίπτουν-την-παρο-1162291

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση, εντείνονται οι πιέσεις ενόψει της Συνόδου των Πρυτάνεων

Προβληματισμοί για τη δήλωση Κεραμέως πως οι αστυνομικές δυνάμεις θα δρουν …προληπτικά!

Σε μεγάλο πονοκέφαλο εξελίσσεται για την κυβέρνηση το θέμα των πρυτανικών αρχών και των συλλόγων διδασκόντων που τάσσονται κατά του νόμου Κεραμέως για παρουσία της ΕΛΑΣ σε πέντε πανεπιστημιακούς χώρους.

Η στάση των πρυτανικών αρχών που στην πλειοψηφία τους είναι σχήματα με την στήριξη της ΝΔ και των διδασκόντων, ανατρέπει στην πράξη το βασικό κυβερνητικό «αφήγημα» ότι αυτοί που αντιδρούν στην προωθούμενη ρύθμιση είναι μόνο οι μπαχαλάκηδες, με τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Έως τώρα, εναντίον του νόμου τάσσονται, μεταξύ άλλων, το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΔΣ του Συλλόγου Πανεπιστημιακού Προσωπικού ΕΜΠ, το Πάντειο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας –μόνο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η πρώην ΑΣΟΕΕ δηλαδή, τάσσεται μέχρι τώρα υπέρ της ρύθμισης! Το ΕΚΠΑ, μάλιστα, αναφέρει στην απόφασή του, πως «Ανάθεση της φύλαξης σε όργανα που δεν ανήκουν στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, αντιβαίνει στον συνταγματικά κατοχυρωμένο τρόπο διοίκησης του Πανεπιστημίου»!

Τους ακαδημαϊκούς δασκάλους, μάλιστα, τρομάζει και η πρόσφατη δήλωση Κεραμέως πως οι αστυνομικές δυνάμεις θα δρουν κατασταλτικά (!), καθώς δεν κατανοούν τι ακριβώς κρύβεται πίσω από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Στην κυβέρνηση κατανοούν πως είναι πολύ δύσκολο να πείσουν για τη σκοπιμότητα της αστυνομικής παρουσίας στα Πανεπιστήμια με την ακαδημαϊκή κοινότητα να είναι απέναντι και ενόψει και της επικείμενης Συνόδου των Πρυτάνεων αρμόδιοι παράγοντες ασκούν ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου να πετύχουν τη συμπόρευσή τους. Αφήνουν, μάλιστα, να εννοηθεί πως μπορεί να ενισχύσουν και οικονομικά τα Πανεπιστήμια. Για να δούμε αν και τι θα πετύχουν τελικά.

Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook