Τα «παιδιά» των Πυρήνων της Φωτιάς «βλέπει» πίσω από τη βόμβα στο σπίτι του αντιεισαγγελέα η αντιτρομοκρατική

τα-παιδιά-των-πυρήνων-της-φωτιάς-βλ-767907

«Άρωμα Πυρήνων» αφήνει πίσω του ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, που δεν εξερράγη στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου μένει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, μαζί με την οικογένεια του.

Αυτό ανέφεραν στο pontiki.gr ανώτεροι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, εκτιμώντας τα πολύ σοβαρά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους.

Τόσο το τάπερ εντός του οποίου είχε συναρμολογηθεί η βόμβα όσο και η κατσαρόλα, που χρησιμοποιήθηκε για καμουφλάζ είναι δύο χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης της πρώτης γενιάς της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, οκτώ χρόνια πριν, το 2009.

Στην αντιτρομοκρατική θεωρούν ότι έχουν στα χέρια τους ένα απρόσμενο όσο και πολύτιμο «δώρο» των τρομοκρατών στις διωκτικές αρχές, προκειμένου να σκιαγραφήσουν την ταυτότητα των επίδοξων βομβιστών.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με μια νέα «φουρνιά» εκκολαπτόμενων τρομοκρατών, που ενδεχομένων να στρατολογήθηκαν από κάποια ηγετικά στοιχεία της ΣΠΦ οι οποίοι βρίσκονται μεν στη φυλακή, αλλά φροντίζουν ώστε να διατηρούν ενεργούς τους συνδέσμους τους, έξω από τον Κορυδαλλό.

Κρίνοντας όμως από την αποτυχημένη απόπειρα, οι αρχές θεωρούν ότι οι τρομοκράτες καταρχήν βιάστηκαν, πιεσμένοι από την χρονική περίοδο (σ.σ. παραμονές της επετείου Εξέργεσης του Πολυτεχνείου, τον ντόρο που έχει προκληθεί σχετικά με την καθυστέρηση που υπάρχει στην εξέλιξη της δικής της Χρυσής Αυγής, και το τεταμένο πολιτικό κλίμα με την «οσμή οικονομικών και δικαστικών σκανδάλων» να αναδύεται από παντού), να κάνουν ένα συμβολικό χτύπημα σε βάρος ενός δικαστικού προσώπου ευρέως γνωστού στην κοινή γνώμη, αλλά και με πολλά «ανοικτά μέτωπα», όπως ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

Επιπλέον, κρίνοντας από την αστοχία των επίδοξων βομβιστών στελέχη της αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι λείπει πλέον από την οργάνωση ο έμπειρος καθοδηγητής και ειδικός στη συνδεσμολογία αντίστοιχων εκρηκτικών μηχανισμών.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook