Τα οφέλη που δεν γνωρίζατε ότι έχει το σκόρδο για τα μαλλιά σας

τα-οφέλη-που-δεν-γνωρίζατε-ότι-έχει-το-σ-1218057

Αν και χρησιμοποιείται στην ιατρική ήδη από την αρχαία Ελλάδα, το σκόρδο που ανήκει στην οικογένεια των κρεμμυδιών και έχει πολλά οφέλη για την υγεία, μπορεί να φανεί ευεργετικό και για τα μαλλιά σας, όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται κάτι τέτοιο.

Γεμάτο με βιταμίνες και μαγγάνιο καταπολεμά τα κρυολογήματα, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και επίσης περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να αποτρέψουν την άνοια και τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Η φαρμακευτική του χρήση τεκμηριώθηκε, επίσης, από Αιγύπτιους, Βαβυλώνιους, Έλληνες, Ρωμαίους και Κινέζους και συχνά αναφέρεται ως αντιβιοτικό της φύσης.

Ωστόσο, το σκόρδο έχει φανταστικά οφέλη για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών. Λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του και των θρεπτικών του συστατικών όπως το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο, συμβάλλει σημαντικά στην υγεία των μαλλιών σας.

Ποια τα οφέλη του για τα μαλλιά σας

Είναι αντιμικροβιακό: Τα συστατικά στο σκόρδο έχουν αντιιικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες, οπότε αν έχετε μυκητιασική λοίμωξη στο τριχωτό της κεφαλής είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσει.

Βοηθά στην πιτυρίδα: Η εφαρμογή σκόνης σκόρδου στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, στην ελαχιστοποίηση της πιτυρίδας και κατά συνέπεια στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Προστατεύει από τον ήλιο: Λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του, το σκόρδο μπορεί να αποτρέψει την υπεριώδη βλάβη που προκαλείται στα μαλλιά σας από τον ήλιο.

Μειώνει τον κίνδυνο τριχόπτωης: Η τοπική εφαρμογή σκόρδου στα μαλλιά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τριχόπτωσης, απλώς φροντίστε να το κάνετε δύο φορές την ημέρα για 3 μήνες για να δείτε τα αποτελέσματα.

Πώς να το συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας

Το σκόρδο είναι εξαιρετικό ως θεραπεία για το τριχωτό της κεφαλής πριν από το λούσιμο -όχι για θεραπεία στις άκρες των μαλλιών. Μπορείτε να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε λάδι σκόρδου ή λάδι εγχυμένο με σκόρδο στο τριχωτό της κεφαλής σας ή ακόμη και να δημιουργήσετε τα δικά σας μείγματα, χρησιμοποιώντας jojoba ή λάδι αβοκάντο.

Κάντε μασάζ με το μείγμα της επιλογής σας αφήνοντάς το να διεισδύσει και αφήστε το για 20 έως 35 λεπτά, πριν λούσετε τα μαλλιά σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει το λάδι από το τριχωτό της κεφαλής καλά.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook