Τα νέα smartphones: Αναδιπλούμενα κινητά με «ευέλικτες οθόνες»

τα-νέα-smartphones-αναδιπλούμενα-κινητά-με-ευέ-1317823

Πού οδεύουν τα smartphones; Προς τα πού κινείται η αγορά των κινητών τηλεφώνων, μια αγορά τόσο ευέλικτη και σε διαρκή ροή ώστε αλλάζει τις συνήθειές της κάθε 6-8 μήνες (τόσο που, καλά καλά, δεν την προλαβαίνουν ούτε καν οι ίδιοι οι αρμόδιοι συντάκτες επί θεμάτων τεχνολογίας και gadgets); Το περιοδικό Wired, εξειδικευμένο όσο κανένα άλλο σε αυτά τα θέματα, είχε εδώ και λίγο καιρό αποκαλύψει τη νέα αυτή κατεύθυνση των smartphones: τα αναδιπλούμενα (foldable) κινητά τηλέφωνα.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, «για πάνω από μία δεκαετία, το design των smartphones είχε «κολλήσει» στο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Τελευταία ωστόσο, πολλοί κατασκευαστές έχουν αρχίσει να πειραματίζονται με διαφορετικές φόρμες. Πέρσι η Samsung και η Motorola παρουσίασαν ένα κινητό σε σχήμα όστρακου το οποίο όταν άνοιγε έμοιαζε με κανονικό smartphone, ενώ η Microsoft παρουσίασε το Duo ένα κινητό σε σχήμα βιβλίου, το οποίο είχε δύο οθόνες που ενώνονταν μεταξύ τους με ένα κάθετο μεντεσέ».

Το σχετικό δημοσίευμα εκτιμά ότι «υπάρχει μία νέα τάση στο design των smartphones: κινητά με ευλύγιστες οθόνες τα οποία μπορούν να μαζευτούν «σαν ρολό» για να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και να «ξεδιπλωθούν» όταν ο χρήστης θέλει να τα χρησιμοποιήσει».

Τι ακριβώς εννοούμε όμως όταν λέμε «να ξεδιπλωθούν»; Η γενική ιδέα είναι ότι η οθόνη του κινητού θα μπορεί να επεκτείνεται οριζόντια ή κάθετα όταν ξεδιπλωθεί για να μεγαλώνει την επιφάνεια αφής. Η μεγάλη διαφορά με τα smartphones που διπλώνουν στη μέση είναι ότι τα «smartphones-ρολά» θα καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και θα είναι λιγότερο ογκώδη όταν δεν χρησιμοποιούνται.

«Είμαστε 100% πεπεισμένοι ότι οι τεχνολογίες της οθόνης θα αλλάξουν τα πράγματα» λέει στο Wired η Στέφαν Στράιτ, γενική διευθύντρια διευθύνων πωλήσεων στην TLC, προσθέτοντας: «Αν κοιτάξουμε τα τελευταία 10 με 12 χρόνια όλοι χρησιμοποιούμε το ίδιο κινητό. Ο παράγοντας “σχήμα” δεν έχει αλλάξει. Οι καταναλωτές θέλουν να έχουν τη μεγαλύτερη οθόνη στη μικρότερη δυνατή συσκευή, αλλά υπάρχουν περιορισμοί όταν το σχήμα είναι σταθερό».

Samsung και Huawei και στο βάθος… τα «άφθαρτα» smartphones

Η πρώτη που έκανε τα αποκαλυπτήρια του αναδιπλούμενου κινητού της ήταν η Samsung, παρουσιάζοντας πριν 20 ημέρες το «μέλλον των smartphones», όπως το οραματίζεται η ίδια.

Στο σχετικό τεχνολογικό event που έλαβε χώρα στις 11 Αυγούστου, παρουσίασε δύο νέα αναδιπλούμενα smartphones, τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Samsung Galaxy Z Flip3.

Το πρώτο ανοίγει περίπου σαν βιβλίο, ενώ το δεύτερο ανοίγει κάθετα, σαν τα παλιά, προ 15ετίας, κινητά με το καπάκι. Το πρώτο θα λανσαριστεί ως ένα «tablet τσέπης», ενώ το δεύτερο απευθύνεται σε όσους θέλουν μεν μια μικρή σε μέγεθος συσκευή, αλλά με μεγάλη οθόνη δε.

Αλλά και ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός της Huawei προχωράει και αυτός με την σειρά του σε ένα πραγματικό μπαράζ νέων λανσαρισμάτων σε smartphones.

Από τα πλάνα της εταιρείας δεν θα μπορούσε να λείπει η δική της εκδοχή μιας συσκευής «αναδιπλούμενου» smartphone, η οποία παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες. Το Huawei Mate X2 είναι το νέο foldable της εταιρείας με την οθόνη να διπλώνει προς τα μέσα.

Και, κερασάκι σε αυτήν την υπέροχη τεχνολογική τούρτα, έρχεται η κίνηση της Motorola να δημιουργήσει αυτό που υποστηρίζει ότι είναι το πιο «άφθαρτο smartphone του κόσμου».

Το motorola defy είναι ένα αδιάβροχο smartphone που αντέχει στη σκόνη και τις πτώσεις και έχει δοκιμαστεί σε ακραίες συνθήκες, ώστε να είναι πραγματικά ανθεκτικό.

Αδιάβροχο (μέχρι 1,5 μέτρο βάθος, για έως και 35 λεπτά) και ανθεκτικό στη σκόνη και τις πτώσεις (από ύψος που φτάνει μέχρι τα 1,8 μέτρα σε οποιαδήποτε πλευρά ή γωνία), το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο έχει δοκιμαστεί σε ακραίες συνθήκες για πολλά καθημερινά ατυχήματα, όπως είναι η πτώση από την οροφή του αυτοκινήτου, η ρήψη του καφέ ή η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, και να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με ασφάλεια και δίχως κανένα πρόβλημα για τον χρήστη του.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook