Τα… μυστικά του βάλτου καταμεσής των Χανίων – Ψόφια ψάρια ζέχνουν και βρωμούν στον Κλαδισό | Photos

τα-μυστικά-του-βάλτου-καταμεσής-των-χ-1508708

Μια μεγάλη ποσότητα από νεκρά ψάρια βρίσκεται την Παρασκευή στην εκβολή του ποταμού Κλαδισού στα Χανιά, σκορπισμένα στη βαλτωμένη κοίτη.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, υπάρχουν ψάρια διάφορων μεγεθών, σε όλο το εύρος της κοίτης του ποταμού αλλά και στις δύο όχθες, εκεί όπου βρίσκεται το γεφυράκι και μέχρι τη θάλασσα.

Βρεθήκαμε στο σημείο και η πολύ δυσάρεστη μυρωδιά που ανέδυαν τα ψόφια ψάρια ήταν αισθητή από απόσταση, ενώ αν ήθελε κανείς να περάσει απέναντι μέσω της γέφυρας, η μπόχα όσο περνούσε πάνω από το σημείο ήταν σχεδόν ανυπόφορη.

Τα νεκρά ψάρια, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, εμφανίστηκαν την Πέμπτη και με τον ζεστό καιρό αποσυντίθενται πολύ γρήγορα.

Στο μεταξύ, η εκβολή του Κλαδισού είναι σχεδόν εντελώς κλειστή, υπάρχει μόνο ένα τεχνητό ρυάκι πλάτους 20-30 εκατοστών από το οποίο ελάχιστα νερά καταλήγουν στη θάλασσα. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί ένας βάλτος, με τα νερά να καλύπτονται σε όλο το εύρος σχεδόν από πρασινάδα και πλήθος εντόμων να πετάει γύρω γύρω.

Το σύνολο των συνθηκών αυτών μόνο ως ανθυγιεινό μπορεί να χαρακτηριστεί. Στο μεταξύ, σε απόσταση λίγων μέτρων Χανιώτες και επισκέπτες, μεγάλοι και παιδιά, κάνουν μπάνιο στη θάλασσα, περπατούν και παίζουν, δίπλα υπάρχουν σπίτια, ταβέρνες, λούνα παρκ και άλλες επιχειρήσεις.

Δείτε φωτογραφίες:

zarpanews.gr

9 thoughts on “Τα… μυστικά του βάλτου καταμεσής των Χανίων – Ψόφια ψάρια ζέχνουν και βρωμούν στον Κλαδισό | Photos

  1. Που παμε και κανουμε μπανιο? Απο Νεα Χωρα ως Αγιους Αποστολους η θαλασσα βρωμαει(καφε ζουμια,αφροι,σκουπιδια κτλ). Τα ψαρια απο τι ψωφανε αραγε και ολα τα λυματα του Κλαδισου που καταληγουν? Αλλα ναι ξεχασα δεν κανει να προσβαλουμε το τουριστικο προιον γιατι ενοχλουνται οι επιχειρηματιες της περιοχης. Σχεδον ολος ο βορειος αξονας εχει προβλημα και στο νοτο σε αρκετα μερη οπως Σουγια κ.α

    Ο τοπος δεν αντεχει αλλο τουρισμο, ηδη κολυμπαμε μεσα στα σκατα, χρονια τωρα. Δεν πειραζει, η πορτοφολα μονο να φουσκωνει και θα λεμε ιστοριες στα παιδια μας πως ηταν καποτε το νησι.

    1. Οι τουρίστες σας φταίνε πάλι η μήπως κάποιοι γυφτοσυντοπιτες σας που αδειάζουν βόθρους απευθείας στα ρυάκια….
      Ψάξε να δεις τι υπάρχει κατά μήκος του κλάδισσου και θα δεις από πού ήρθε το πρόβλημα.

      Με την ξενοφοβία και τα κόμπλεξ κάποιων που γράφουν στους τοίχους Tourist go home και στις αγγελίες » αποκλείεται η ενοικίαση σε αλλοδαπούς και κατοικίδια » θα μείνετε πάλι μεταξύ σας να στρίβετε τσι Μουστάκες σας και να διδάξετε στα κοπέλια ήντα λεβέντες είσαστε και πως διώξατε τσι ξενομπατηδες απ’το νησί…

      Άντε πια με την ψευτουπερηφανια και τον τοπικισμό…

      Τα κονομησατε θαρρειτε και δεν έχετε πλέον ανάγκη κανέναν ε?

    2. Έχει διαλυθεί το νησί. Θα το τσιμεντώσουν όλο για τους τουρίστες. Σταματήστε επιτέλους την καταστροφή του τόπου μας! Ο νέος θεός είναι το χρήμα. ΜΜΕ, πολιτικοί, επιχειρηματίες, όλοι μαζί ονειρεύονται κι άλλους τουρίστες. Φτάνει πια.

  2. Συνεπικουρούμενος τον «Χανιά», έχω να προσθέσω ότι αυτή είναι μια ζοφερή πραγματικότητα. Κατοικώ σε παραλιακό χωριό του βόρειου άξονα των Χανίων. Η κατάσταση της θάλασσας τους θερινούς μήνες είναι άθλια, απορώ πώς κάνουν μπάνιο κάτοικοι και επισκέπτες. Πόσες φορές πηγαίνουμε για μπάνιο και αναγκαζόμαστε να φύγουμε με την σύζυγο διότι είναι οφθαλμοφανής η ποιότητα των θαλασσίων υδάτων, δεν χρειάζεται να είσαι μηχανικός περιβάλλοντος ή βιολόγος. Εξ άλλου οι οσμές μέσα στις κατοικημένες περιοχές είναι, αν μη τι άλλο, δηλωτικό της κατάστασης. Ραπανιανά, Ταυρωνίτης (περιοχή γέφυρας), Μάλεμε, Γεράνι, Πλατανιάς είναι μέσα στου…. Μαγιού τις μυρωδιές! Έχουν σκεφθεί οι ιθύνοντες ότι δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο; Χωρίς υποδομές, με εμφανή την έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης και με μόνο οδηγό το κέρδος, την «πορτοφόλα» που λέει και ο «Χανιά» , τότε, δεν γνωρίζω για πόσο καιρό ακόμα ντόπιοι και επισκέπτες θα χαιρόμαστε την Κρήτη.
    Όσο για το νότο ό,τι προλάβεις μέχρι τα μέσα Ιουνίου, ειδικά στη Σούγια, όπου δεν προλαβαίνεις να μετράς τσαντήρια και τροχόσπιτα χύμα στο κύμα!

    1. καντε μπανιο στις πισινες σας….
      τι να κανουμε εμεις που δεν εχουμε φραγκα και σπιτια πανω στην παραλια στηνουμε τσαντηρια στην ΣΟΥΓΙΑ

  3. Μη φωνάζετε μπρε και θα μας πάρουνε πίσω τις γαλάζιες σημαίες, το σύμβολο ποιότητας και καθαρού υγιεινού θαλάσσιου νερού και φύγουνε τα ….εκλεκτά Ευρωπαϊκά, Βαλκάνια και Σλάβο σκουπίδια που με τα λύματα τους οι υπόγειοι ταμιευτήρες νερού της Κρήτης θα έχουν μετραπεί σε βόθρους και θα μας φέρνουνε νερό με πλοία υδροφόρες από τον Πειραιά που θάναι πιο 10 φορές πιο ακριβό από την βενζίνα ! Για ποιό λόγο ? Μα για να κονομήσουν 20 οικογένειες στην Κρήτη που με αγύριστα δάνεια που πληρώσαμε εμείς έφτιαξαν τα 4 και 5 αστέρων ξενοδοχεία στις παραλίες μας και τώρα δεν μπορούνε να πάμε εκεί ούτε για μπάνιο ! Νομιζατε ότι ψηφίζατε για το συμφέρον σας μα κάνατε μεγάλο λάθος ! Η Κρήτη νεκρώθηκε σαν γη και τώρα ήρθε η σειρά να νεκρωθεί και η θάλασσα της και βέβαια και οι υπόγειοι ταμιευτήρες νερού που πίνετε μετατρέπωντε σε βόθρους με τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ηλικιωμενους τουρίστες που παίρνει ο καθένας τουλάχιστον 5 διαφορετικά φάρμακα για τις αρρωστειες που έχει ! Δικό σας είναι το νησί η δεχωσαστε την ολική καταστροφή του η φεύγετε όλοι η κάνετε επιτέλους κάτι για να αφήσετε μια Κρήτη στα παιδιά και τα εγγόνια σας που προσδοκούν από σας να κάνετε το χρέος σας για να έχουν μια γη να μεινουν !

  4. Πόσα λεφτά έχουν πέσει στον κλαδισο από την περιφέρεια, τη δευαχ, τον Δήμο κλπ; και ενώ ξοδεύουν από την κρατική πορτοφόλα εκατομμύρια, δε θέλουν να βρουν λύση στην παροχετευση των λυμάτων. Οπότε παρουσιάζεται μόλυνση σε δημοσιευματα η δευαχ και η κα Χατζηδακη βγάζει ανακοίνωση ότι έλεγξαν και δεν είναι δικά τους . Αυτό αρκει; δεν είναι αρμόδια η ΔΕΥΑΧ και δεν έχει προσωπικό για να ανιχνεύσει παράνομες συνδέσεις, παράνομους αγωγούς κλπ; το τμήμα Περιβάλλοντος της περιφερειας και ο κ.Βεγλιρης δεν μπορούν να κάνουν έλεγχο για την πηγή της μολυνσης;
    Εν τω μεταξύ πληρώνονται όλοι αυτοί δεν το κάνουν τζάμπα, δεν κάνουν το χόμπι τους δηλαδη και πληρώνονται από δικά μας χρηματα.

  5. Τα φύκη που βλέπετε είναι ευτροφισμός από τη παθολογική μανία των λιπασμάτων. Τα ψάρια (κεφαλόπουλα εν προκειμένω) πέθαναν από υποξεία. Δηλαδή λόγω ευτροφισμού δεν μένει οξυγόνο στο νερό.

    Συνεχίστε την καταστροφή ανενόχλητοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook