Τα «μυστικά» της πληρωμής φόρων με πλαστικό χρήμα

τα-μυστικά-της-πληρωμής-φόρων-με-πλα-289611

Με την ακρίβεια να αδειάζει την τσέπη των νοικοκυριών, ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι στρέφονται στις πιστωτικές κάρτες για την εξόφληση των λογαριασμών της Εφορίας.

Από αυτό το μήνα οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν την πρώτη από τις δέκα δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ακολουθεί τον Ιούλιο ο φόρος εισοδήματος και η χρονιά κλείνει με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2023. Η μόνη προϋπόθεση είναι το διαθέσιμο όριό της να επαρκεί.

Όσοι επιλέξουν την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων με τις πιστωτικές κάρτες θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1.Μετατίθεται η πληρωμή της δόσης ή του συνόλου του φόρου, ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο πολίτης, έως και 45-50 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

2.Επιμηκύνεται η διάρκεια αποπληρωμής του φόρου, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλεγεί, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των μηνιαίων καταβολών.

3.Εξασφαλίζεται η έκπτωση όπου αυτή προβλέπεται για εφάπαξ καταβολή του φόρου και τον εξοφλεί στην τράπεζα σε άτοκες δόσεις.

Όλες οι επιλογές

Αναλυτικότερα, οι επιλογές όταν γίνεται χρήση της πιστωτικής κάρτας είναι οι εξής:

–Εφάπαξ πληρωμή του φόρου και εξόφλησή του σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

–Πληρωμή κάθε δόσης του φόρου σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

–Πληρωμή του συνόλου του φόρου ή κάθε μηνιαίας δόσης με την πιστωτική κάρτα, χωρίς άτοκες δόσεις. Με αυτή την επιλογή εξασφαλίζεται η μετάθεση του χρόνου εξόφλησης στην τράπεζα έως και 45 ημέρες μετά την εντολή για την εκάστοτε συναλλαγή.

Παράδειγμα

Έστω ότι ο φόρος εισοδήματος ανέρχεται σε 800 ευρώ. Οι δόσεις από την Εφορία θα είναι 8 των 100 ευρώ η καθεμία, οι οποίες θα πρέπει να εξοφληθούν την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Ιούλιος 2022 – Φεβρουάριος 2023. Ο φορολογούμενος έχει τις ακόλουθες επιλογές:

1. Εφάπαξ πληρωμή φόρου με έκπτωση 3% έως 29 Ιουλίου 2022

2. Απευθείας στην Εφορία με χρέωση καταθετικού λογαριασμού του μειωμένου ποσού των 776 ευρώ.

3. Εξόφληση όλου του ποσού των 776 ευρώ με την πιστωτική κάρτα. Το ποσό στην περίπτωση αυτή θα εξοφληθεί έως το τέλος Αυγούστου.

4. Εξόφληση των 776 ευρώ με χρήση πιστωτικής κάρτας σε 12 άτοκες δόσεις των 64,67 ευρώ, που καταβάλλονται στην τράπεζα.

5. Πληρωμή κάθε δόσης απευθείας από τον καταθετικό λογαριασμό του φορολογουμένου.

6. Πληρωμή κάθε δόσης σε έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Ετσι, κάθε δόση των 100 ευρώ θα εξοφλείται στην τράπεζα σε 12 δόσεις των 8,33 ευρώ και η αποπληρωμή θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024.

7. Πληρωμή κάθε δόσης εφάπαξ με χρήση της πιστωτικής κάρτας, με την οποία επιτυγχάνεται η μετάθεση του χρόνου εξόφλησης στην τράπεζα έως και 45-50 ημέρες μετά την εντολή της συναλλαγής.

ΕΝΦΙΑ

Ίδια λογική ισχύει και στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ, με τη διαφορά ότι δεν προβλέπεται έκπτωση στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησής του. Όσοι επιλέγουν την πιστωτική τους κάρτα για την πληρωμή του φόρου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε σχέση με την ημέρα που επιλέγουν να δώσουν την εντολή. Και αυτό διότι η πληρωμή στην τράπεζα γίνεται 20 ημέρες μετά την έκδοση του μηνιαίου λογαριασμού της κάρτας. Οσο λοιπόν πιο νωρίς σε σχέση με την ημερομηνία έκδοσης δοθεί η εντολή πληρωμής τόσο περισσότερο αυξάνεται η περίοδος χάριτος για τον πελάτη. Δηλαδή το πιο συμφέρον είναι η πληρωμή να γίνει αμέσως μετά την έκδοση ενός μηνιαίου λογαριασμού

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook