Τα μωρά του Αυγούστου: Έξι κοινά χαρακτηριστικά των μωρών που γεννιούνται τώρα!

τα-μωρά-του-αυγούστου-έξι-κοινά-χαρακτ-723776

Είτε ετοιμάζεσαι να φέρεις στον κόσμο το μωρό σου μέσα στις επόμενες ημέρες, είτε είσαι ήδη μητέρα ενός αυγουστιάτικου παιδιού, η αλήθεια είναι πως τα καλοκαιρινά μωρά μοιράζονται μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά!

Πέρα από το γεγονός πως προφανώς δεν θα καταφέρουν ποτέ να κεράσουν σοκολατάκια τα παιδιά της τάξης τους, μιας και τα γενέθλιά τους δεν συμπίπτουν με το σχολείο, αλλά και πως τα πάρτι γενεθλίων τους θα γίνονται κάθε χρόνο στη βεράντα και την αυλή, υπάρχουν και ορισμένα άλλα στοιχεία που “ενώνουν” τα μωρά του Αυγούστου.

Κάποια από αυτά είναι επιστημονικά δεδομένα που υποστηρίζονται από επίσημες μελέτες. Άλλα είναι απλώς κοινά αποδεκτές λεπτομέρειες που κατά κάποιο τρόπο συνδέουν τα πιο καλοκαιρινά μωρά! Και ενώ κάθε παιδί είναι διαφορετικό και μεγαλώνει με εντελώς ατομικό τρόπο και αναπτύσσει συγκεκριμένες δεξιότητες και αξίες, παρ’ όλα αυτά, δεν βλάπτει να είσαι… προετοιμασμένη για μερικά πράγματα που ενδεχομένως να αναγνωρίσεις στο μικρό σου μεγαλώνοντας!

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις μερικές πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις για τα μωρά που γεννιούνται τον Αύγουστο! Και πού ξέρεις; Μπορεί κάποιες από αυτές να αφορούν και το δικό σου!

Είναι λιγότερο μελαγχολικά

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2012 στη Μεγάλη Βρετανία, εξετάζοντας τις περιπτώσεις 58.000 μωρών, εκείνα που είχαν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχαν υψηλότερο δείκτη υπερθυμίας σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν άλλες εποχές. Αυτό σημαίνει πως έχουν πιο έντονο το αίσθημα της χαράς και της ενεργητικότητας και αντιμετωπίζουν τον κόσμο και τη ζωή πιο θετικά και με περισσότερη αισιοδοξία.

Αναπτύσσονται ισορροπημένα

Ερευνητές με έδρα το Cambridge διαπίστωσαν στις μελέτες τους πως τα μωρά που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τείνουν να αυξάνουν με πιο ισορροπημένο ρυθμό το βάρος τους, καθώς αναπτύσσονται, ενώ μεγαλώνοντας γίνονται και πιο ψηλοί ενήλικες. Παρ’ όλα αυτά, οι παράγοντες που επηρεάζουν αυτή την εξέλιξη παραμένουν ακόμα άγνωστοι.

Τα κορίτσια είναι ευφυέστατα

Όπως αποκάλυψε έρευνα που διενεργήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Columbia, τα κορίτσια που γεννιούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τείνουν να έχουν αυξημένη ευφυΐα. Αυτό διαπιστώθηκε μετά από εξέταση της φαιάς ουσίας τους, η οποία κατέδειξε πως τα κορίτσια του καλοκαιριού διέθεταν περισσότερη σε σχέση με τα κορίτσια που είχαν γεννηθεί τον Δεκέμβριο.

Ενδέχεται να είναι… άτακτα

Μελετητές από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Queensland στην Αυστραλία ανακάλυψαν πως τα μωρά που γεννιούνται καλοκαίρι είναι πιο πιθανό μεγαλώνοντας να δυσκολεύονται να μοιραστούν, να συγκεντρωθούν, να κάνουν φίλους και να προσφέρουν βοήθεια σε σχέση με τα μωρά του χειμώνα.

Το “τυχερό” και αγαπημένο τους πετράδι είναι το περίδοτο

Είτε πιστεύεις, είτε όχι στην ενέργεια των πολύτιμων λίθων, πάντως ο Αύγουστος διαθέτει το δικό του τυχερό πέτρωμα που είναι το περίδοτο. Το εντυπωσιακό πράσινο χρώμα του είναι που κάνει εξαιρετικά ιδιαίτερο τον συγκεκριμένο ημιπολύτιμο λίθο, ενώ σύμφωνα με τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό, το περίδοτο ονομαζόταν “Πετράδι του ήλιου” και θεωρούταν πως παρείχε προστασία στον κάτοχό του από τους εφιάλτες!

Το αγαπημένο τους λουλούδι είναι η γλαδιόλα

S

Ο Αύγουστος διαθέτει το δικό του λουλούδι και δεν είναι άλλο από τη γλαδιόλα! Μάλιστα, σύμφωνα με τους συμβολισμούς των λουλουδιών, η γλαδιόλα θεωρείται χαρακτηριστικό φυτό των ανθρώπων με ισχυρό χαρακτήρα, που είναι έμπιστοι, ακέραιοι, έχουν πάθος και επιμονή!

tlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook