«Τα μωρά της καραντίνας» στα Χανιά! Τι δείχνουν τα στοιχεία για διαζύγια, γεννήσεις, γάμους και θανάτους το 2021

τα-μωρά-της-καραντίνας-στα-χανιά-τι-δ-1304473

Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν ένα μεγάλο baby boom, δηλαδή εκτίναξη στον αριθμό των γεννήσεων το πρώτο οκτάμηνο του 2021, δηλαδή το διάστημα που αντιστοιχεί στις εγκυμοσύνες που ξεκίνησαν μέσα στην α΄και τη β’ καραντίνα…

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών για τα Χανιά που παρουσιάζει το zarpanews.gr, πράγματι μια τέτοια τάση διαφαίνεται με 1.195 γεννήσεις σε όλη την Π.Ε. Χανίων το διάστημα Ιαν-Αυγ. 2021.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι έφτασαν τους 1.191 κρατώντας θετικό το ισοζύγιο θανάτων – γεννήσεων. Στον παρακάτω πίνακα, παρουσιάζονται τα στατιστικά ανά Δήμο  και Δημοτική Ενοτητα.

Σε επίπεδο Δήμου Χανίων, καταγράφονται 551 θάνατοι και 1.192 γεννήσεις. Ωστόσο, οι γεννήσεις αφορούν γεννήσεις στο σύνολο της Π.Ε. καθώς οι γεννήσεις δηλώνονται στον Δήμο όπου βρίσκεται η κλινική/νοσοοκομείο. Αντίθετα οι θάνατοι δηλώνονται στο ληξιαρχείο οπου κατοικούσε ο θανών.

Αυξημένος είναι πάντως και ο αριθμός των διαζυγίων που έφτασαν τα 166 σε ένα οκτάμηνο (βάσει ημερομηνίας έκδοσης) από τα οποία τα 106 στα Χανιά.

Τέλος, σε αριθμό «ρεκορ» κινήθηκαν τα σύμφωνα που έφτασαν τα 189 σε όλη την Π.Ε. Χανίων, τα 156, στον Δήμο Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook