Τα lockdown έφυγαν, τα τροχαία επέστρεψαν… Στοιχεία σοκ για Χανιά και όλη την Κρήτη

τα-lockdown-έφυγαν-τα-τροχαία-επέστρεψαν-στ-1369091
Φωτογραφία Αρχείου

Ενώ τα Χανιά θρηνούν σήμερα ακόμα ένα παληκάρι που έχασε την ζωή του στην άσφαλτο (ΕΔΩ)  και ένας 40χρονος δικυκλιστής από άλλο τροχαίο νοσηλεύεται σε βαρειά κατάσταση, τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας για τα τροχαία στην περιοχή μας, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι΄.

Αναλυτικότερα, σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα οδικά τροχαία ατυχήματα τον Νοέμβριο του 2021, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Η αύξηση προφανώς συνδέεται και την απαγόρευση κυκλοφορίας που ίσχυε εν μέρει τον Νοέμβριο του 2020.

Ειδικότερα, τα οδικά τροχαία ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τοv θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, αυξήθηκαν κατά 47,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 (958 τον Νοέμβριο του 2021, έναντι 651 τον Νοέμβριο του 2020).

Από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφηκαν 60 νεκροί, 36 βαριά τραυματίες και 1.064 ελαφρά τραυματίες, έναντι 51 νεκρών, 31 βαριά τραυματιών και 705 ελαφρά τραυματιών τον Νοέμβριο του 2020, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 17,6% σε νεκρούς, κατά 16,1% σε βαριά τραυματίες και κατά 50,9% σε ελαφρά τραυματίες.

Στην κρήτη η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε 13 συμβάντα σε σχέση με 8 τον αντίστοιχο μήνα του 2021 (+62,5%) και 4 νεκρούς σε σχέση με 3, δηλαδή αύξηση 33,3%.

Ειδικά στα Χανιά, τα συμβάνατα διπλαστιάστηκαν όπως και οι νεκροί σημειώνοντας αύξηση 100%.

Αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία είναι ότι η Κρήτη έχει πολύ περισσότερους νεκρούς απ’ ό,τι θα αναμενόταν για τον αριθμό των τροχαίων συμβάντων. Δηλαδή, η Κρήτη με μόλις 1,4% των συμβάντων έχει το 6,7% των νεκρών σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που δείχνει ότι τα τροχαία είναι πολύ σοβαρότερα από τον εθνικό μέσο όρο.

To στοιχείο αυτό γίνεται πιο ξεκάθαρο στους παραπάνω πίνακες που παρουσιάζου τα συνολιά στοιχεί του 11μηνου όπου η Κρήτη ενώ έχει 20 συμβάντα ανά 100.000 κατοίκους, αυτά αντιστοιχούν σε 6,5 νεκρούς γεγονός που προκαλεί προβληματισμό ιδιαίτερο προβληματισμό.

zarpanews.gr

One thought on “Τα lockdown έφυγαν, τα τροχαία επέστρεψαν… Στοιχεία σοκ για Χανιά και όλη την Κρήτη

  1. Γελανε και οι πετρες με το χαλι που μας κυριευει. Αλλοι ανθρωποι παλευουν να ζησουν με σοβαρα προβληματα υγειας και εμεις «πεταμε» στην κυριολεξια το πολυτιμοτερο που εχουμε, τη ζωη , επειδη ειτε δεν θελουμε να οδηγησουμε σωστα ειτε οδηγουμε μεθυσμενοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook