Τα Λευκά Όρη πρωταγωνιστούν στο CNN Greece – Δείτε τα βίντεο Χανιώτισσας σκηνοθέτιδας

τα-λευκά-όρη-πρωταγωνιστούν-στο-cnn-greece-δε-1331219

Αφιέρωμα στο μαγικό τοπίο των Λευκών Ορέων κάνει το CNN Greece, δημοσιεύοντας τρία βίντεο που δημιούργησε, επιμελήθηκε και σκηνοθέτησε η Χανιώτισσα Κατερίνα Μπικάκη, σε παραγωγή της Intraway.

Στα βίντεο διαπιστώνει κανείς την απαράμιλλη ομορφιά του φυσικού τοπίου.

Πρόκειται για ένα ταξίδι στην άγρια και γοητευτική ομορφιά των Λευκών Ορέων, όπως λέει η ίδια σε ανάρτησή της στο Facebook, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους συντελεστές της παραγωγής, οι οποίοι συνεργάστηκαν άψογα, προκειμένου να ολοκληρωθούν με επιτυχία τα γυρίσματα:

«Ένα ταξίδι στην άγρια μα και γοητευτική ομορφιά των Λευκών Ορέων κάναμε εγώ και οι συνεργάτες μου. Συνοδοιπόροι θα έλεγα σε αυτή την περιπέτεια, με αφορμή την ανάθεση της παραγωγής 3 βίντεο στην Νέα Τηλεόραση Κρήτης Neatv Gr σε συνεργασία με την Intraway, μέσα από τα οποία ξεδιπλώνεται το μεγαλείο της φύσης, ο σπουδαίος πολιτισμός, και ο βιώσιμος τουρισμός που αναπτύσσεται στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων και του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς.

Ένα μεγάλο, ατελείωτο ευχαριστώ οφείλω στους αγαπημένους φίλους Manos Roumeliotakis, Kourtinas Chris και Τίνα Τσόντου που ήταν οι οδηγοί μας σε αυτά τα γυρίσματα μα και οι ακούραστοι φίλοι μας. Ένα επίσης ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στον Michael Bouchlis και το Giorgos Stefanidakis που με «άντεξαν» και παρά τις δυσκολίες αποτύπωσαν τις ομορφιές του τόπου μας με τον καλύτερο τρόπο. Τα γυρίσματα επίσης υποστήριξαν ο Konstantinos Aidonis και ο Dim Papadakis τους οποίους επίσης ευχαριστώ θερμά.

Δεν θα μπορούσα να ξεχάσω το φίλο και συνεργάτη από την Intraway Κώστα Καραμεσίνη, τον οποίο ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία, καθώς και την κα. Δημοπουλου και τον κ. Μπαρνιά από τον Φορέα Διαχείρισης του Δρυμού Σαμαριάς.»

Η οροσειρά Λευκά Όρη ή Μαδάρες βρίσκεται στη δυτική Κρήτη, εκτεινόμενη σε περιοχή με μήκος 60 και πλάτος 35 χιλιομέτρων. Ουσιαστικά καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα του νομού Χανίων και τμήμα του νομού Ρεθύμνης. Με την κορυφή τους Πάχνες στα 2.453 μέτρα να είναι 3.00 μέτρα χαμηλότερα της Ίδης, της ψηλότερης κορυφής του Ψηλορείτη, που είναι στα 2.456μ.

To CNN Greece στο αφιέρωμά του αναφέρει:

«Στα Λευκά Όρη συναντάμε φαράγγια με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους περιηγητές των φαραγγιών στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο φαράγγι και πιο γνωστό, το Φαράγγι της Σαμαριάς.

Υπάρχουν και άλλοι «φαράγγες» σύμφωνα με την ντοπιολαλιά, όπως της Αράδαινας, της Τρυπητής κ.α. που θα πρέπει να αφεθείς στη φύση και να αφιερώσεις χρόνο για να ανακαλύψεις τις ομορφιές τους.

Στα οροπέδια του Ομαλού και του Ασκύφου θα γνωρίσεις την κρητική φιλοξενία και θα γευθείς τις υπέροχες κρητικές νοστιμιές.

Με αφορμή την παραγωγή τριών θεματικών βίντεο με διαφορετική θεματολογία (Φυσικό Περιβάλλον Εθνικού, Οικοτουρισμός, Πολιτισμικό Περιβάλλον Εθνικού Δρυμού) που ανέθεσε ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, οι παραγωγοί τους διαπίστωσαν ότι παρά τις πολλές περιηγήσεις στα Όρη υπάρχουν πολλά νέα σημεία με μεγάλο ενδιαφέρον που εντυπωσιάζουν. Υπήρξαν στιγμές που, όπως λένε, αναρωτηθήκαν μήπως αυτή είναι η πρώτη τους επίσκεψη σε αυτό το απαράμιλλο σε ομορφιά μέρος της Κρήτης. Ήταν σαν να συμπρωταγωνιστούσαν με τη φύση σε ένα έργο άγριο μα και συνάμα γοητευτικό.»

Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook