Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά την περιποίηση του προσώπου σας όσες έχετε λιπαρό δέρμα

τα-λάθη-που-πρέπει-να-αποφύγετε-κατά-τη-1156030

Το λιπαρό δέρμα, όπως κάθε τύπος δέρματος, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Θα έχετε παρατηρήσει επιπλέον γυαλάδα στο πρόσωπό σας, διευρυμένους πόρους και κάποιες ατέλειες. Έτσι φαίνεται το λιπαρό δέρμα, αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά συχνά ενισχύονται όταν γίνονται κλασικά λάθη στην περιποίηση του προσώπου σας, όπως η μη χρήση σωστών ενυδατικών, ο καθαρισμός περισσότερο από το απαραίτητο ή η αποφυγή του μακιγιάζ. Οι παρακάτω συνήθειες, λοιπόν, κάνουν το δέρμα σας χειρότερο και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να τις σταματήσετε άμεσα.

Δεν ενυδατώνετε σωστά

Μία από τις πιο κοινές παρεξηγήσεις γύρω από το λιπαρό δέρμα είναι να πιστεύουμε ότι η λιπαρότητα και η αφυδάτωση είναι ασύμβατες. Η αλήθεια είναι ότι αυτά είναι δύο εντελώς διαφορετικά θέματα. Η αφυδάτωση συμβαίνει όταν το δέρμα χάνει νερό. Μια κατάσταση που τονίζεται από εξωτερικούς παράγοντες (όπως ο αέρας, ο ήλιος, το υπερβολικό κρύο, η κόπωση, το άγχος κ.λπ.) και το πέρασμα των ετών. Αντιθέτως, η λιπαρότητα προκύπτει όταν οι σμηγματογόνοι αδένες παράγουν υπερβολικό σμήγμα, επομένως οι δύο αυτές καταστάσεις μπορούν να εμφανιστούν ταυτόχρονα.

Το κλειδί για την ενυδάτωση χωρίς παραγωγή περισσότερης λιπαρότητας είναι η επιλογή των σωστών προϊόντων. Πρέπει να ενυδατώνετε το πρόσωπό σας με λοσιόν ή τζελ και να αποφύγετε τη χρήση οποιονδήποτε κρεμών. Η βιομηχανία καλλυντικών προσφέρει ενυδατικές κρέμες ειδικά σχεδιασμένες για λιπαρή επιδερμίδα με ψευδάργυρο, ο οποίος απορροφά τη λιπαρότητα και αποτρέπει τη γυαλάδα.

Καθαρισμός και απολέπιση πιο συχνά απ’ ό,τι πρέπει

Πιστεύεται συχνά ότι όσο πιο καθαρό είναι το δέρμα, τόσο λιγότερο σμήγμα παράγει. Ωστόσο, μπροστά σε αυτόν τον επαναλαμβανόμενο καθαρισμό, το δέρμα εκκρίνει περισσότερο σμήγμα για να αντικαταστήσει αυτό που έχασε. Το λιπαρό δέρμα, λοιπόν, δεν υποδηλώνει ότι πρέπει να κάνετε απολέπιση και να το πλένετε πιο συχνά. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα, η απολέπιση μία φορά την εβδομάδα και η ενυδάτωση μία φορά την ημέρα. Επίσης, σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επιλέγετε και τα σωστά προϊόντα, δηλαδή αυτά που δεν περιέχουν λάδι.

Χρησιμοποιείτε βαριά προϊόντα μακιγιάζ

Είναι αλήθεια ότι σε φυσικά λαμπερό δέρμα, η χρήση υγρού foundation μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο της λάμψης, αλλά αν επιλέξετε το σωστό προϊόν, το μακιγιάζ μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Πρέπει πάντα να ψάχνετε για μη φαγελογόνο foundation, δηλαδή, που δεν φράζει τους πόρους και, επομένως, δεν προκαλεί σπυράκια. Μια καλή επιλογή είναι οι κρέμες BB, ελαφριές κρέμες σε διαφορετικές αποχρώσεις. Δίνουν πολύ λεπτό φινίρισμα και απαλό χρώμα, χωρίς μεγάλη κάλυψη. Αυτό που πρέπει να αποφύγετε, λοιπόν, είναι το βαρύ μακιγιάζ. Συγκεκριμένα primer για λιπαρές επιδερμίδες είναι, επίσης, εξαιρετικοί σύμμαχοι, καθώς εμποδίζουν την εμφάνιση λάμψης. Όσον αφορά το ρουζ, δεν συνιστάται η χρήση υγρής μορφής, παρά μόνο σε σκόνη.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook