Τα κατάφεραν με την δεύτερη… Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στο Επιμελητήριο Χανίων

τα-κατάφεραν-με-την-δεύτερη-ψηφίστηκ-965318

Υπερψηφίστηκε τελικά χθες το απόγευμα ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου Χανίων. Υπενθυμίζεται ότι ήταν η δεύτερη απόπειρα σύγκλησης του διοικητικού συμβουλίου του φορέα μετά την προχθεσινή αποτυχία να επιτευχθεί απαρτία.

Χθες, με συμμετοχή 15 από τα 31 μέλη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων υπερψήφισε τον Αναπτυξιακό Προϋπολογισμό του 2022.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων τόνισε μεταξύ άλλων πως «η σημερινή Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων με διαφανή και αποδοτική διαχείριση έχει αυξήσει εντυπωσιακά στις €800.000 (+610%) το πενιχρό ταμείο που παρέλαβε το 2017, ανεβάζοντας έτσι ακόμα πιο ψηλά τον αναπτυξιακό πήχη των επενδύσεων στη Χανιώτικη Οικονομία για το 2022.

Είμαι αναγκασμένος, μετά την δημόσια επίθεση που δέχτηκε η διοίκησή μας, να εκφράσω την απογοήτευσή μου για το γεγονός ότι ο β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, ως θεσμικός εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γ. Μαργαρώνης, δυστυχώς δεν απουσίασε μόνο από την τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής για το σχεδιασμό του προϋπολογισμού, αλλά συνολικά από τις 13 μεταξύ των 18 συνεδριάσεων της Διοικητικής Επιτροπής της τόσο κρίσιμης φετινής χρονιάς, 2021. Αποτέλεσμα η πρακτική και θεσμική αδυναμία σύνθεσης ιδεών και προτάσεων μελών του Δ.Σ. της παράταξής του, όπως και των συναδέλφων επιχειρηματιών που τους τίμησαν με την ψήφο τους».

Για την ολοκληρωμένη και αξιόπιστη ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου Χανίων και της τοπικής Κοινωνίας για τη διαχρονική εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης του ταμείου και των υποχρεώσεων του Επιμελητηρίου Χανίων, όπως και της υπό εκκαθάριση αναπτυξιακής του εταιρίας (ΕΤ.ΑΝ.), ακολουθούν τα παρακάτω συνοπτικά δεδομένα:

Το πιθανό ταμειακό υπόλοιπο στις 31/12/2021 αναμένεται να ανέλθει συνολικά στο ποσό των 1.550.000,00€ που αναλύεται ως εξής: Ταμείο (Λογαριασμοί ταμειακής κινήσεως) 800.000,00€ και Κοινό κεφάλαιο (ομόλογο Τρ. Ελλάδος) 750.000,00€. Καταλυτικό ρόλο στην εντυπωσιακή εξέλιξη των εσόδων του Επιμελητηρίου Χανίων διαδραματίζει η αποτελεσματική αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ανάμεσα στα έργα που αναφέρονται η υλοποίηση, προγράμματος Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Χανίων.

Η υλοποίηση του προγράμματος Ανοικτού κέντρου Εμπορίου σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων έχει συνολικό προϋπολογισμό για το Επιμελητήριο Χανίων 269.346,00 € συνδυαστικά με περισσότερα από €2.000.000 σε δημόσια έργα, θα αναμορφώσει το εμπορικό κέντρο των Χανίων (περιοχή της πλατείας 1866 και των πέριξ δρόμων) και θα ωθήσει 117 Χανιώτικες επιχειρήσεις που συμμετέχουν προς μια νέα αναπτυξιακή τροχιά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook