ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα έξι τραγούδια με τις περισσότερες διασκευές στην ιστορία της μουσικής

Eνώ στη βιομηχανία του κινηματογράφου το remake μιας ταινίας σπάνια μπορεί να δοκιμαστεί τρίτη και τέταρτη φορά, κάτι αντίστοιχο στη μουσική δεν ισχύει. Θρυλικά τραγούδια διάσημων συγκροτημάτων και τραγουδιστών που έχουν γράψει ιστορία έχουν ακουστεί σε διάφορες εκδοχές με τον εκάστοτε καλλιτέχνη να βάζει τη δική του πινελιά. Όπως και τα έξι τραγούδια με τις περισσότερες διασκευές στην ιστορία της μουσικής που ακολουθούν παρακάτω.

Yesterday – BeatlesΤο Yesterday των Beatles έχει διασκευαστεί πάνω από 2.200 φορές, με τους Joan Baez, Liberace, Frank Sinatra, Elvis Presley, En Vogue και Boyz II Men να συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους πολλούς καλλιτέχνες που έβαλαν τη δική τους πινελιά στο τραγούδι.

Satisfaction – Rolling StonesΑυτό το κλασικό τραγούδι των Rolling Stones έχει ερμηνευθεί από μια ποικιλία καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Jimi Hendrix, Devo και Vanilla Ice. Τραγουδήθηκε ακόμη και από την Britney Spears στα βραβεία μουσικής βίντεο MTV 2000 πριν λανσάρει το «Oops! I Did It Again».

Love Me Tender – Έλβις ΠρίσλεϊΤο Love Me Tender ήταν επιτυχία πολύ πριν ο Έλβις και ο τραγουδοποιός Καν Ντάρμπι αλλάξουν τον τίτλο και τους στίχους του. Το τραγούδι έγινε δημοφιλές κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου με το όνομα «Aura Lee», αλλά ήταν η έκδοση του 1956, η οποία «αντιγράφηκε» από μια μεγάλη γκάμα καλλιτεχνών -από την Julie Andrews και τον Johnny Cash έως τον Jim Morrison.

Billie Jean – Μάικλ ΤζάκσονΌταν κυκλοφόρησε το Billie Jean το 1983, έγινε το πρώτο τραγούδι που έφτασε στην πρώτη θέση σε τέσσερα ποπ τσαρτ ταυτόχρονα. Το τραγούδι εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο διασκευασμένα του Μάικλ Τζάκσον, με τουλάχιστον 143 ηχογραφημένες εκδόσεις να έχουν κυκλοφορήσει.

Eleanor Rigby – BeatlesΛαμβάνοντας υπόψη ότι οι Beatles έχουν πολύ πιο γνωστές επιτυχίες, το συγκεκριμένο αποτελεί πραγματική έκπληξη. Έχει επανεκτελεστεί 131 φορές από καλλιτέχνες όπως ο Ray Charles, ο Tony Bennett, η Aretha Franklin, οι Kansas και η σουηδική metal μπάντα Pain.

My Way – Φρανκ Σινάτρα

Η ειρωνεία με το τραγούδι My Way, είναι ότι οι επανεκτελέσεις του δεν προσεγγίστηκαν καθόλου με τον τρόπο του Φρανκ Σινάτρα. Υπάρχουν περίπου 152 διαφορετικές εκδοχές του τραγουδιού, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μουσικής, από country έως και πανκ.

newsbeast.gr

Recent Posts

Κρήτη | Aυτοκίνητο άρπαξε φωτιά – Σοβαρές υλικές ζημιές

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί από φλεγόμενο Ι.Χ. στην περιοχή των Μεσαμπελιών, στο Ηράκλειο. Σύμφωνα…

10 λεπτά ago

Νέος κατώτατος μισθός: Ποιες είναι οι καθαρές αποδοχές των εργαζομένων – Ποια επιδόματα αυξάνονται

Ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής η αύξηση του κατώτατο μισθού στα 830 ευρώ μικτά κάτι…

15 λεπτά ago

Συνάντηση Μαρκογιαννάκη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη συναντήθηκε χθες ο Βουλευτής Χανίων…

22 λεπτά ago

Διακοπές ρεύματος στα Χανιά – Δείτε τις περιοχές που θα μείνουν χωρίς ρεύμα τις επόμενες ημέρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στο Νομό Χανίων θα πραγματοποιήσει η ΔΕΗ εξαιτίας έργων συντήρησης και επέκτασης…

40 λεπτά ago

Νέο σοκαριστικό περιστατικό: Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου | Video

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων. Ένα νέο περιστατικό σημειώθηκε, αυτήν τη φορά…

47 λεπτά ago

Εκδήλωση για τους συντελεστές του σίριαλ «Παραλία» από την Περιφέρεια Κρήτης

Στο πλαίσιο λιτής εκδήλωσης στα Μάταλα σήμερα Παρασκευή, 29 Μαρτίου στη 1:00 το μεσημέρι, ο…

59 λεπτά ago